Delicte

Polițist local reținut pentru fapte de corupție

Un polițist local din București a fost reținut pentru fapte de corupție.

Ofițerii Direcției Generale Anticorupție, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul București, l-au prins în flagrant, în 9 martie, în timp ce primea mită. Agentul din cadrul Direcției Generale de Poliție Locală și Control a Municipiului București este acuzat de trafic de influență și luare de mită.

Din probele administrate până în prezent, se conturează următoarea situație de fapt, conform DGA:

La data de 06.03.2023, inculpatul, în calitate de polițist local în cadrul Direcției Generale de Poliție Locală și Control a Municipiului București – Direcția Control – Serviciul desființări construcții ilegale, a constatat faptul că, la imobilul aflat în propietatea denunțătorului, situat la o adresă din București – sector 4, într-o zonă inclusă în categoria zonelor protejate, se efectuează lucrări pentru care nu s-a obținut autorizația prevăzută de lege.

În data de 08.03.2023, inculpatul a pretins de la denunțător o sumă de bani pentru a nu-și îndeplini atribuțiile de serviciu ca urmare a celor constatate în data de 06.03.2023, susținând, totodată, ca va interveni și pe lângă superiorii săi ierarhici pentru ca aceștia să nu își îndeplinească atribuțiile de serviciu cu privire la respectivele constatări. În data de  09.03.2023, persoana în cauză a primit suma de 3.000 de lei de la denunțător în scopul menționat anterior, fiind prinsă în flagrant.

Procurorul de caz a dispus punerea în mișcare a acțiunii penale față de bărbat și reținerea pentru 24 de ore.

Inculpatul beneficiază de prezumția de nevinovăție.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads


Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button