Delicte

Poliția a dat amenzi de peste 14 milioane de lei, în domeniul silvic, în primele cinci luni ale anului

 

În primele cinci luni ale acestui an, 394 de apeluri au fost primite prin 112 privind transporturile de materiale lemnoase, iar la 84 dintre acestea, polițiștii au descoperit nereguli la documentele de însoțire a mărfii.

În aceeași perioadă, la nivel național, polițiștii de ordine publică au confiscat 34.274 de metri cubi de material lemnos și au aplicat 7.242 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de peste 14 milioane de lei.
În perioada menționată, polițiștii au organizat, în toată țara, 19.480 de acțiuni și controale pentru prevenirea și combaterea tăierilor ilegale de arbori, precum și pentru asigurarea legalității circulației, depozitării, prelucrării și comercializării materialului lemnos.
De asemenea, au fost verificate peste 5.200 de obiective (târguri, oboare, piețe, exploatări forestiere, depozite, ocoale silvice) și 37.000 de autovehicule, conform bilanțului prezentat de Inspectoratul General al Poliției Române (IGPR).
În acest interval, polițiștii au înregistrat 3.434 de dosare penale în domeniul silvic, fiind cercetate peste 1.100 de persoane.
Polițiștii Direcției de Ordine Publică au ridicat, în vederea confiscării, 172 de fierăstraie mecanice, 87 de topoare, 54 de atelaje hipo și un tractor.

Informațiile au fost oferite de reprezentanții Poliției Române, după ce în perioada 3 – 4 iulie, polițiști de combatere a delictelor silvice din Brașov și alte județe, împreună cu reprezentanții Regiei Naționale a Pădurilor – Romsilva și Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, au avut o întâlnire, în județul Covasna, pentru discuții despre protejarea pădurilor.

„Pe agenda întâlnirii s-au aflat subiecte referitoare la întărirea cooperării între polițiști și structurile silvice ale Regiei Naționale a Pădurilor, modalități de sprijin reciproc în activitatea de constatare a faptelor penale și contravenționale din domeniul silvic, precum și creșterea eficienței acțiunilor comune pentru prevenirea și combaterea tăierilor ilegale de arbori și a faptelor ilegale rezultate din activitățile de exploatare, transport, depozitare, prelucrare și comercializare a materialului lemnos. De asemenea, au fost discutate aspecte legate de îmbunătățirea cadrului legislativ existent în domeniul silvic, fiind dezbătute situații practice întâlnite în activitatea de constatare a ilegalităților din acest domeniu”, se arată într-un comunicat remis de Inspectoratul General al Poliției Române.

La întâlnire au participat polițiști de la inspectoratele județene Alba, Argeș, Arad, Bistrița-Năsăud, Buzău, Brașov, Cluj, Covasna, Hunedoara, Harghita, Mureș, Maramureș, Neamț, Prahova, Sibiu, Suceava, Vâlcea și Vrancea, precum și reprezentanți ai direcțiilor silvice județene din cadrul Regiei Naționale a Pădurilor.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button