Delicte

Percheziții la suspecți de evaziune în domeniul transportului de mărfuri

Au avut loc percheziții la suspecți de evaziune în domeniul transportului de mărfuri.

Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Mureș, sub supravegherea procurorilor de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Mureș, au efectuat  ieri 15 percheziții în județele Mureș, Sibiu, Olt, Teleorman, Vâlcea și Dolj, la locuințele unor persoane bănuite de săvârșirea infracțiunii de evaziune fiscală.

„Din cercetările polițiștilor a reieșit faptul că, în perioada ianuarie 2016 – ianuarie 2021, reprezentanţii unei societăţi comerciale, din județul Mureş, cu activitate în domeniul transporturilor rutiere de mărfuri, ar fi înregistrat în contabilitate 361 de facturi fiscale, de 1.100.000 de lei, care s-ar fi dovedit a fi fără conţinut economic rea31l, de la trei societăţi comerciale de tip missing trader (fantomă), aflate în circuite financiare ilegale cu alte entităţi «furnizoare de evaziune fiscală»”, au explicat reprezentanții Poliției.

În urma perchezițiilor efectuate, cu sprijinul polițiștilor din cadrul serviciilor de investigare a criminalității economice Sibiu, Olt, Teleorman, Vâlcea și Dolj, au fost ridicate mai multe înscrisuri cu valoare probatorie.

În cursul zilei de ieri, în baza probatoriului administrat în cauză, față de doi bărbați, de 37 și 54 de ani, ambii din județul Mureș, a fost luată măsura preventivă a reținerii, pentru 24 de ore, pentru evaziune fiscală în formă continuată și complicitate la aceeași infracțiune.

Astăzi, 30 martie a.c., magistrații din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Mureș au dispus măsura controlului judiciar, pentru 60 de zile, față de cei doi.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.
Activitățile au beneficiat de sprijinul polițiștilor Serviciului Crimialistic Mureș.
Cercetările sunt continuate în vederea documentării întregii activități infracționale.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
1 Comentariu
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
10 luni în urmă

[…] mandate de aducere, în municipiul București și județele Ilfov, Mehedinți și Caraș Severin. Descinderile au loc într-un dosar penal de evaziune […]

Back to top button