Delicte

Percheziții la persoane suspectate de contrafacere de bancnote (video)

Ieri au avut loc percheziții la persoane suspectate de contrafacere de bancnote.
Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Ploiești, împreună cu un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Ploiești, au pus în executare 17 mandate de percheziție domiciliară în județele Arad, Bihor, Bistrița-Năsăud, Caraș-Severin, Constanța, Dâmbovița, Prahova, Timiș și Vâlcea. De asemenea, au avut de pus în aplicare 13 mandate de aducere.

Polițiștii au documentat activitatea grupării din luna iulie. Cele13 persoane cercetate ar fi fost implicate în falsificarea de monedă, punerea în circulație de valori falsificate, falsificarea de valori străine, deținerea de instrumente în vederea falsificării de valori și înșelăciune. Acestea ar fi acționat pe teritoriul României.


„Din probatoriul administrat, a rezultat că o parte din membrii grupării s-ar fi ocupat de activitatea de contrafacere a bancnotelor, deținând în acest sens mai multe instrumente necesare realizării acestei activități.
Ulterior, pachetele cu bani ar fi fost expediate prin intermediul unei societăți de coletărie către alți membrii ai grupării, de pe teritoriul României, aceștia ocupându-se de punerea lor în circulație”, se detaliază într-un comunicat remis astăzi.

Câți bani falși au ridicat anchetatorii


În urma perchezițiilor au fost ridicate obiecte ce ar fi fost utilizate pentru contrafacere de bancnote. Astfel, au fosr ridicate două imprimante, folii din plastic, coli de hârtie și tonere. De asemenea, anchetatorii au ridicat bancnote contrafăcute: 222.360 de euro în bancnote de 10, 20, 50, 100, 200 și 500 de euro, 540 de USD în bancnote de 20 de USD, 1.650 de lei în bancnote de 50 și 100 de lei, 1.161.000 de forinți în bancnote de 10.000 și 20.000 de forinţi.
Au mai fost ridicate 16 telefoane mobile, înscrisuri și o armă neletală deținută ilegal.

Persoanele bănuite au fost conduse la sediul BCCO Ploieşti. După finalizarea audierilor, față de 6 dintre acestea a fost dispusă măsura reținerii pentru 24 de ore. Acestea vor fi propuse spre arestare preventivă. Cercetările în caz continuă.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button