Delicte

Percheziţii în desfăşurare la penitenciar într-un dosar de înşelăciune prin metoda „Accidentul”

 

80 de polițiști, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, Bucureşti, pun în aplicare la această oră 11 mandate de percheziție domiciliară în municipiul București, județul Giurgiu, dar și într-un penitenciar din provincie, într-un dosar privind comiterea mai multor infracțiuni de înșelăciune prin telefon.

Potrivit anchetatorilor, bănuiții apelau telefonic persoane de vârste înaintate și sub pretextul că o rudă apropiată a acestora a suferit un accident cu urmări de grave, solicitau diferite sume de bani pentru acordarea îngrijirilor medicale corespunzătoare. „Un alt pretext folosit de bănuiți consta în prezentarea unor situații în care o rudă apropiată a fost implicată într-un accident rutier ce a avut ca urmare rănirea gravă a unui copil, iar singura cale de a evita arestarea era achitarea costurilor de spitalizare și operație ale acestuia. Astfel, persoanele vătămate erau determinate să le ofere diferite sume de bani sau bunuri de valoare, precum tablouri și bijuterii”, au menţionat procurorii.

Prejudiciul adus părților vătămate se ridica la aproximativ 152.000 de lei.

 


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button