Delicte

Percheziție în județul Brașov la un imobil deținut de doi cetățeni moldoveni

Astăzi a avut loc o percheziție în județul Brașov, la un imobil deținut de doi cetățeni moldoveni.


„Ca urmare a unei cereri de asistență judiciară internațională în materie penală, formulată de autoritățile din Republica Moldova – Procuratura Republicii Moldova – Procuratura Anticorupție, procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție au desfășurat mai multe activități într-o cauză ce vizează săvârșirea de către funcționari publici din Chișinău a unor infracțiuni de «abuz de putere și delapidarea mijloacelor din fonduri externe» comise în legătură cu gestionarea fondurilor obținute din surse externe, destinate refugiaților din Ucraina.


Concret, printre altele, în baza unui mandat de percheziție domiciliară, emis de judecătorii Tribunalului Brașov, a fost efectuată și o percheziție domiciliară la un imobil din orașul Predeal, județul Brașov, deținut de doi cetățeni moldoveni, ocazie cu care au fost ridicate mai multe documente.
Ulterior, toate înscrisurile au fost transmise de către procurorii din cadrul DNA – Serviciul de Cooperare Internațională și Programe autorităților din Republica Moldova pentru continuarea cercetărilor”, se arată într-un comunicat remis de DNA.

Surse judiciare au declarat pentru HotNews.ro că vila din Predeal la care au fost făcute percheziții le aparține lui Victor Boris Gîlcă și soției acestuia și ar fi fost ridicată, nefiind finalizată în interior, din bani obținuți prin delapidarea fondurilor pentru refugiații din Ucraina.

Gâlcă a fost șeful Direcției Sănătate a Primăriei Chișinău și este considerat un apropiat al primarului pro-rus Ion Ceban. El a demisionat din funcție după ce a fost reținut de procurorii din Moldova.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button