Pentru ce este acuzat de DNA un mare șef din Ministerul Agriculturii
Pentru ce este acuzat de DNA un mare șef din Ministerul Agriculturii.
Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție (DNA) – Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție – au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale față de inculpatul ȘTEFAN GHEORGHE, fost secretar de stat în Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale și în prezent director general al Direcției Generale de Pescuit din cadrul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale, pentru comiterea infracțiunii de efectuare de operațiuni financiare, ca acte de comerț, incompatibile cu funcția, atribuția sau însărcinarea pe care o îndeplinește o persoană ori încheierea de tranzacții financiare, utilizând informațiile obținute în virtutea funcției, atribuției sau însărcinării sale, dacă sunt săvârșite în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite.
Pentru ce este acuzat de DNA un mare șef din Ministerul Agriculturii
În ordonanța procurorilor se arată că, în cauză, există date și probe care conturează următoarea stare de fapt: „În perioada septembrie 2021 – august 2024, inculpatul Ștefan Gheorghe în calitate de secretar de stat în Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale și ulterior director general al Direcției Generale de Pescuit, din cadrul aceluiași minister, în scopul obținerii unor sume de bani, ar fi desfășurat activități comerciale în numele unei societăți comerciale pe care o deține în fapt, constând în vânzarea de plase de pescuit, importate din Thailanda, către diverse persoane care dețin ferme de pescuit, activități incompatibile cu funcțiile pe care le deținea acesta”.
„În concret, procurorii au stabilit cu privire la societatea comercială respectivă faptul că importă din Thailanda plase de pescuit confecționate din nylon, pe care le comercializează în țară, chiar dacă nu are niciun angajat începând din anul 2015, iar din 2018 înregistrează cifră de afaceri 0 și datorii în fiecare an”, s-a mai precizat în comunicatul DNA
Inculpatului i s-a adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală.
„Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție. Menționăm că prezentul comunicat a fost întocmit în conformitate cu art. 28 alin. 4 din Ghidul de bune practici privind relația sistemului judiciar cu mass media, aprobat prin Hotărârea Plenului Consiliului Superior al Magistraturii nr. 197/2019”, au conchis procurorii DNA.
Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.