Delicte

Patru inculpați, între care o societate comercială, trimiși în judecată de DNA Brașov

Patru inculpați, între care o societate comercială, au fost trimiși în judecată de DNA Brașov. În cauză, s-ar fi obținut ilegal fonduri nerambursabile de peste 800.000 de lei. Dosarul va fi soluționat de Tribunalul Brașov.

Potrivit unui comunicat remis astăzi, procurorii Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Brașov au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a patru inculpați, între care și societatea comercială S.C. Hix Consulting SRL, pentru săvârșirea unor infracțiuni de folosire sau prezentare cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene, comise în forma autoratului, a complicității și a instigării.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:

În perioada 2012 – 2014, în contextul implementării proiectului intitulat „Construire centru de prelucrarea datelor pagini web – Hix, P+E și împrejmuire”, administratorul S.C. Hix Consulting SRL, la instigarea unuia dintre inculpați și cu complicitatea celui de-al treilea, ar fi depus la Agenția de Plăți pentru Dezvoltare Rurală și Pescuit mai multe documente ce conțineau date inexacte și false (contracte de muncă, documente privind aparența derulării unei proceduri de selecție de oferte).
Aceste demersuri ar fi avut ca urmare obținerea pe nedrept de fonduri nerambursabile în valoare totală de 823.369 lei.
Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale s-a constituit parte civilă cu suma menționată mai sus.

În cauză s-au dispus măsuri asigurătorii.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Brașov cu propunere de a se menține măsurile asigurătorii dispuse în cauză.

Acesta este doar unul dintre cazurile prezentate astăzi de DNA. Găsiți aici informații despre celelalte dosare trimise spre judecare.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads


Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button