Delicte

Opt cetățeni străini, depistați muncind la negru pentru societăți comerciale din Brașov

Opt cetățeni străini au fost depistați în situații ilegale, în Brașov, în ultimele două săptămâni. Ei lucrau fără aviz de muncă la societăți comerciale din județ. Acțiunile au fost efectuate de poliţiştii de imigrări din Braşov, în cooperare cu Gruparea Mobilă de Jandarmi „Burebista” Brașov și cu Inspectoratul Teritorial de Muncă Brașov. Pe numele celor opt au fost emise decizii de returnare. Prin acestea, șase străini sunt obligați să părăsească țara noastră în termen de cel mult 15 zile. Doi au fost îndepărtați sub escortă. Pe numele celor doi a fost instituită măsura nepermiterii intrării în România pentru o perioadă de 6 luni.

„(…) Au fost depistați șase cetățeni din Nepal și doi din Republica Moldova, cu vârste cuprinse între 21 și 47 de ani, care desfăşurau activităţi lucrative la societăți comerciale din județ, fără a deţine aviz de muncă în conformitate cu prevederile O.G. 25/2014 privind încadrarea în muncă şi detaşarea străinilor pe teritoriul României.
În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit că cetățenii nepalezi au intrat legal pe teritoriul României, fiind posesori de vize de lungă ședere, iar cetățenii moldoveni au intrat legal în baza pașapoartelor și a acordului de desființare a regimului de viză pentru cetățenii moldoveni, însă nu au respectat reglementările referitoare la angajarea în muncă a străinilor pe teritoriul României”, se arată într-un comunicat remis astăzi de Serviciul pentru Imigrări al Județului Brașov.

Reprezentanții societăţilor comerciale au fost invitați la sediul structurii de imigrări, în vederea luării măsurilor ce se impun.

Acțiunile de acest tip vor continua. Pentru informații, puteți suna la telefon 0268/409956 şi tel./fax 0268/324288. Informații pot fi obținute și de pe site-ul www.igi.mai.gov.ro.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
1 Comentariu
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Raoke
1 an în urmă

Firmele care sunt?
La aceste firme le-ar trebui o amenda sa le zdruncine din temelie ”afacerea”.

Back to top button