Delicte

Ofițer DGA, reținut pentru trafic de influență

Un ofițer DGA a fost reținut de DNA pentru trafic de influență. Comisarul șef de poliție Andronache Radu a fost reținut ieri, pe o durată de 24 de ore. Este cercetat pentru două infracțiuni de trafic de influență. Direcția Națională Anticorupție a oferit informații despre caz.

„În ordonanța procurorilor se arată că, în cauză, există date și probe care conturează următoarea stare de fapt:

  1. În perioada aprilie – mai 2021, inculpatul Andronache Radu, în calitatea menționată mai sus, ar fi pretins, pentru sine, de la o persoană (martor în cauză) suma de 10.000 euro din care a primit efectiv suma de 2.000 de euro, pentru a-și exercita o presupusă influență pe care ar fi pretins că o are asupra mai multor persoane cu putere de decizie de la București, din cadrul Consiliului Județean Dâmbovița și din cadrul Spitalului Județean de Urgență Târgoviște în vederea angajării persoanei respective și ulterior definitivării pe postul de asistent medical la Serviciul Județean de Ambulanță Dâmbovița.
  2. Într-un context asemănător, în perioada aprilie – mai 2021 – iunie 2022, inculpatul Andronache Radu ar fi pretins, pentru sine, de la același martor suma de 10.000 euro din care ar fi primit efectiv, în trei tranșe, suma de 8.000 euro, pentru a „rezolva” angajarea definitivă a soției martorului pe un post de asistent medical în cadrul Spitalului Județean de Urgență Târgoviște.
    Precizăm că, ambele «promisiuni» ale inculpatului s-ar fi materializat prin angajarea celor două persoane în unitățile medicale menționate mai sus”, au informat reprezentanții Direcției Naționale Anticorupție.

Astăzi, inculpatul va fi prezentat Tribunalului București cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Inculpatul beneficiază de prezumția de nevinovăție.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
4 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Barbu Gh.
1 an în urmă

Să ancheteze mai bine, că asta e doar mizilic…

Willy
1 an în urmă

Sunt oripilat, chiar consternat as zice!!! Nu cred asa ceva!!! Mai presus de onoarea si demnitatea unui lucrator de politie nu este decat Dumnezeu! Eu nu cred asa ceva, trebuie sa fie o greseala!!!

Willy
1 an în urmă

Nu cred asa ceva!!! Mai presus de onoarea si demnitatea unui lucrator de politie nu este decat Dumnezeu! Eu nu cred asa ceva, trebuie sa fie o greseala!!!

Willy
1 an în urmă

#hehehe Am pus doua comentarii, crezand ca nu a fost trimis primul. Unul dintre ele mai avea o propozitie. Probabil cenzorul sau cum il cheama pe ala de cerne ce e bine sa apara si ce nu, la comentarii la… Citeşte mai mult »

Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare