Delicte

O femeie a fost înşelată cu zeci de mii de euro de un fals general

O femeie a fost înşelată cu zeci de mii de euro de un fals general. O femeie din judeţul Suceava a transferat în mai multe tranşe peste 22.000 de euro unui bărbat care a abordat-o pe reţelele de socializare şi i-a spus că este un general în misiune în Orientul Mijlociu şi are nevoie de bani pentru a se întoarce în ţară, informează Agerpres.

„Persoana vătămată a acceptat să o ajute pe persoana necunoscută, din milă, de bună voie efectuând mai multe tranzacţii de transfer numerar de la diferite sucursale din municipiul Rădăuţi către diverse conturi bancare pe care persoana necunoscută i le-a oferit”, precizează poliţiştii.
Persoana vătămată i-a transferat falsului general suma totală de 22.760 de euro. În urmă cu câteva zile, femeia a povestit cele întâmplate membrilor familiei sale, ocazie cu care aceasta şi-a dat seama că a fost indusă în eroare.
Potrivit poliţiei, sumele de bani pe care femeia le-a virat în diferite conturi erau bani primiţi de la copiii săi.

O femeie a fost înşelată cu zeci de mii de euro de un fals general. În cauză s-a întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de înşelăciune.
Poliţiştii atrag atenţia cu privire la acest mod de înşelăciune, ajuns să fie cunoscut drept metoda „Generalul American”. Metoda se bazează pe încrederea celor care se lasă abordaţi, de obicei oameni fără prea multă experienţă pe internet, de către o femeie sau un bărbat, care le propune o relaţie amoroasă, apoi le cer bani cu împrumut, spun poliţiştii.

Luna trecută, o altă femeie, de data aceasta din Bacău, a rămas fără 80.900 de lei, după ce a fost contactată pe reţelele de socializare de o persoană care s-a dat drept general american şi i-a solicitat mai multe împrumuturi.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare