Delicte

O asistentă de la Medicină Legală a fost reținută după ce a luat mită de la un investigator sub acoperire

O asistentă medicală a fost reținută după ce a luat mită de la un investigator sub acoperire.

Ofițerii de poliție judiciară din cadrul Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Operații și Serviciul Județean Anticorupție Buzău, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Buzău, au prins în flagrant, ieri, o asistentă medicală de la Serviciul Județean de Medicină Legală Buzău, în timp ce primea 600 lei de la un investigator sub acoperire autorizat în cauză. Ieri a fost dată a doua tranșă din suma de 1.200 de lei, prima tranşă fiind remisă în data de 6 martie, conform DGA.

În schimbul banilor,  asistenta medicală, profitând de influenţa pe care o are prin prisma profesiei, urma să facă demersuri pe lângă medicul legist din cadrul aceleiaşi instituţii, în vederea eliberării unui certificat medico-legal care să ateste că investigatorul sub acoperire a suferit leziuni traumatice care necesită zile de îngrijiri medicale, pe fondul unei agresiuni fizice exercitate asupra acestuia de către o altă persoană.

Certificatul medico-legal solicitat urma să fie ataşat plângerii penale despre care investigatorul sub acoperire a informat-o pe asistenta medicală că intenţiona să o depună la organele de poliţie competente.


„În cauză se efectuează cercetări faţă de suspectă pentru săvârşirea unei infracţiuni de trafic de influenţă în formă continuată, din probatoriul administrat până în prezent reieşind că aceasta a primit, în perioada 10.10.2023 – 11.03.2024, sume de bani în cuantum total de 2.300 de lei şi produse de origine animală de la diferite persoane, care au depus solicitări la Serviciul Judeţean de Medicină Legală Buzău în vederea eliberării certificatelor medico-legale.
În data de 11.03.2024, procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Buzău a dispus măsura reţinerii pe o perioadă de 24 de ore faţă de suspectă, urmând ca, astăzi, aceasta să fie prezentată Tribunalul Buzău cu propunerea de arestare preventivă”, a informat DGA.

Inculpata beneficiază de prezumția de nevinovăție.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare