Delicte

O apropiată a lui George Scripcaru are de plătit aproape 600.000 de lei către APIA. Este decizia Tribunalului Brașov

O apropiată a lui George Scripcaru are de plătit aproape 600.000 de lei către APIA. Tribunalul Brașov a dispus, în 17 noiembrie, ca Simina Mariana Costan să plătească părții civile Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură suma de 594.912,27 lei, cu titlu de daune materiale. La această sumă se adaugă accesoriile fiscale prevăzute de Codul de procedură fiscală, calculate de la data efectuarii fiecărei plăți până la data efectuării plății integrale a debitului principal. Decizia nu este, însă, definitivă. În fapt există drept de apel în termen de 10 zile de la comunicare.

O apropiată…

Iată decizia Tribunalului Brașov:

„Tip solutie: Încetat procesul penal
Solutia pe scurt: În baza art. 396 alin. 6 C.pr.pen. rap. la art. 17 alin. 2 C.pr.pen. şi art. 16 alin. 1 lit. f) C.pr.pen. instanţa dispune încetarea procesul penal pornit împotriva inculpatei Costan Simina Mariana pentru infracţiunea prevăzută de art. 47 alin. 1 C.pen. rap. la art. 181 din Legea nr. 78/2000 cu aplicarea art. 35 alin. 1 C.pen. şi art. 5 C.pen. În baza art. 397 alin. 1 C.pr.pen. cu ref. la art. 19 si art. 25 alin. 1 C.pr.pen. coroborat cu art. 1357 Cod civil admite acţiunea civilă formulată de partea civilă Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură şi obligă inculpata Costan Simina Mariana la plata sumei de 594.912,27 lei cu titlu de daune materiale, la care se vor adăuga accesoriile fiscale prevazute de Codul de procedură fiscală, calculate de la data efectuarii fiecarei plati până la data efectuarii platii integrale a debitului principal.

În baza art. 397 alin. 2 şi 4 C.pr.pen, art. 249 alin. 1 C.pr.pen. instituie măsura asigurătorie a popririi asupra conturilor bancare aparţinând inculpatei Costan Simina Mariana deschise la BRD – Groupe Societe Generale, OTP Bank, Banca Transilvania, UniCredit Bank, Banca Comercială română, First Bank până la achitarea integrală a prejudiciului în cuantum de 594.912,27 lei la care se adaugă accesoriile fiscale prevăzute de Codul de procedură fiscală, calculate de la data efectuarii fiecărei plăţi până la data efectuării plăţii integrale a debitului principal, cu aplicarea art. 729 din Codul de procedură civilă.

Respinge, ca neîntemeiată, solicitarea lui Leau Nicolae de a obliga inculpata Costan Simina Mariana la plata sumei de 10.000 euro reprezentând prejudiciul la care a fost obligat de către APIA în urma unui control efectuat în anul 2012. În baza art. 272 alin. 1 şi art. 274 alin. 1 C.pr.pen. obligă inculpata Costan Simina Mariana la plata sumei de 4.000 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare, către stat. Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicarea hotărârii (…)”.

Inculpată alături de Scripcaru într-un dosar care, în final, a fost clasat

Amintim că numele Siminei Costan a apărut într-unul dintre dosarele penale ale fostului primar George Scripcaru. Găsiți aici și aici acuzațiile care au fost aduse în acel caz.  Potrivit platformei online Lumea Justiției, în 29 iulie, Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție – Direcția Națională Anticorupție – Serviciul Teritorial Brașov a emis o ordonanță de clasare în acest dosar. Fostul primar era acuzat de abuz în serviciu în legătură cu atribuirea unor contracte privind termoficarea din Brașov. 

„Analizând actele de urmărire penală (…) se constată că în cauză nu au putut fi administrate probe din care să rezulte dincolo de orice îndoială rezonabilă săvârșirea infracțiunilor reținute în sarcina inculpaților SCRIPCARU GEORGE, DAVID MIHAI CIPRIAN, COSTAN CĂTĂLIN FILIMON, COSTAN SIMINA MARIANA, IONESCU LUCIAN, CUȚITEI NICOLAE-FLORINEL, precum și a suspectei FRĂȚILA SIMONA MIHAELA”, se arată în ordonanța de clasare.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
1 Comentariu
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Barbu Gh.
1 an în urmă

O HOAȚĂ de-a lui scripcă, penalul semianafabet, ați vrut să scrieți.

Back to top button