Delicte

Minoră dintr-un centru de plasament abuzată sexual de un angajat

O minoră dintr-un centru de plasament din Brașov a fost abuzată sexual de un angajat al instituției. Fapta s-a petrecut în vara anului 2021. Însă bărbatul a fost arestat abia în 23 decembrie 2022.
Angajatul a obligat-o pe fată să presteze acte de natură sexuală de două ori, în urmă cu un an și jumătate. Agresorul a fost reținut, apoi arestat preventiv pentru 30 de zile.

Parchetul de pe lângă Judecătoria Brașov

„S-a dispus punerea în mișcare a acțiunii penale față o persoană cu privire la săvârșirea următoarelor infracțiuni: 1. Agresiune sexuală, prevăzută de art. 219 alin. (1), (2) lit. a) și (21) Cod Penal2. Racolare de minori în scopuri sexuale, prevăzută de art. 222 alin. (1) Cod Penal.

Ambele aflate în concurs și cu aplicarea art. 38 alin. (1) C. pen. Situația de fapt cu privire la care se desfășoară investigații este următoarea: La data de 16.08.2021, inculpatul, angajat la un centru de plasament din zona Brașovului, a obligat-o pe una dintre persoanele minore cazate la locația respectivă să îi presteze un act de natură sexuală.

La data de 17.08.2021, inculpatul i-a solicitat aceleiași persoane vătămate minore să îi presteze un nou act sexual la o oră ulterioară.
Inculpatul a fost reținut, fiind propus pentru arestare preventivă. Prin încheierea din data de 23.12.2022 a Judecătorului de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Brașov s-a admis propunerea parchetului și s-a dispus arestarea preventivă a inculpatului pentru 30 de zile.

Activitățile de urmărire penală au fost desfășurate de către polițiști din cadrul I.P.J. Brașov – Serviciul de Investigații Criminale, sub coordonarea și supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Brașov. Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale reprezintă o etapă procesuală a fazei urmăririi penale, dispusă ca urmare a existenței unei suspiciuni rezonabile privind comiterea unei infracțiuni, rezultată din probe.

Aceasta nu este de natură a înfrânge prezumția de nevinovăție”, se arată în comunicatul de presă transmis de Parchetul de pe lângă Judecătoria Brașov.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button