Metoda „Accidentul”, actualizată cu versiunea „Flagrantul”. Recomandările IPJ Brașov
Metoda de înșelăciune „Accidentul” a fost actualizată cu versiunea „Flagrantul”. Infractorii se adaptează rapid în discursul cu victimele pe care le contactează telefonic. Așa au ajuns să actualizeze și metoda „Accidentul”. Avertismentul vine din partea polițiștilor brașoveni.
„Pentru a înșela victimele, infractorii au diversificat metodele de abordare. Folosesc inițial scenariul clasic «Accidentul», prezentându-se drept avocați, procurori, medici, etc. care solicită sume de bani în numele rudei implicate în pretinsul eveniment. În cazul în care nu se reușește convingerea victimei, se revine telefonic. Infractorul pretinde a fi polițist aflat pe urmele autorilor în cazul «Metoda Accidentul» și solicită sprijin victimei pentru prinderea în flagrant a făptașilor prin efectuarea unei plăți. După înmânarea sumei de bani pentru efectuarea presupusului flagrant, victima realizează că a fost păcălită”, au detaliat reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean Brașov.
Recomandări pentru prevenirea infracțiunilor prin metoda „Accidentul”:
-Nu dați curs instrucțiunilor primite telefonic de la persoane necunoscute care pretind că reprezintă rude implicate într-un potențial eveniment;
-Verificați dacă situația de urgență prezentată este reală;
-Nu efectuați transferuri bancare;
-Nu înmânați bani persoanelor necunoscute care vă contactează în acest sens. Nu răspundeți solicitărilor de a lăsa sume de bani în locuri indicate;
-Anunțați Poliția, pe numărul de urgență 112 sau la unitatea de poliție pe raza căreia locuiți. Cereți detalii despre presupusul eveniment precum și despre procedura legală în astfel de situații.
Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.