Delicte

Medici trimiși în judecată de DNA, pentru fapte din pandemie

Medici din Timișoara au fost trimiși în judecată de DNA, pentru fapte din timpul pandemiei de COVID-19. Principalul inculpat este medicul Musta Virgil Filaret. O societate la care este asociat ar fi obținut foloase necuvenite de peste 170.000 de lei.

Procurorii Direcției Naționale Anticorupție au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpaților:

-MUSTA VIRGIL FILARET, asociat la o societate comercială cu profil medical și medic șef secție la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie Dr.Victor Babeș Timișoara. Este acuzat de instigare la abuz în serviciu cu obținere de foloase necuvenite pentru sine sau pentru altul.

-MANOLESCU DIANA LUMINIȚA, director medical al spitalului menționat. Este acuzată de abuz în serviciu cu obținere de foloase necuvenite.

ALBU MARIA DIANA, asistent medical coordonator al Ambulatoriului de boli infecțioase în același spital. Este acuzată de abuz în serviciu cu obținere de foloase necuvenite.

PAICA DANA MIHAELA, medic la societatea comercială la care asociat era inculpatul prim menționat. Este acuzată de instigare la abuz în serviciu cu obținere de foloase necuvenite.

Date din rechizitoriu:

În perioada 21 iulie – 09 noiembrie 2020, Musta Virgil Filaret, cu intenție, ar fi determinat trei asistente medicale să presteze servicii medicale în beneficiul societății la care el era asociat, în timp ce acestea se aflau în exercitarea atribuțiilor de serviciu la unitatea publică, respectiv Spitalul Clinic de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie Dr. Victor Babeș Timișoara.
Fiind medic șef de secție, inculpatul le-ar fi determinat, direct sau prin intermediul inculpatei Paica Dana Mihaela, să preleveze probe biologice în vederea depistării infecției cu virusul SARS CoV-2, să încaseze contravaloarea testelor RT-PCR și să elibereze bonuri fiscale în beneficiul societății comerciale private la care acesta era asociat. Asistentele ar fi utilizat o casă de marcat mobilă.
Deși zilnic, în intervalul orar 07:00-10:00, ar fi prestat servicii medicale pentru societatea comercială, asistentele ar fi încasat integral drepturile salariale plătite de spital.

Medici trimiși în judecată…


La instigarea inculpatului Musta Virgil Filaret, în calitățile lor de director medical, respectiv asistent medical coordonator al Ambulatoriului de Boli Infecțioase, inculpatele Manolescu Diana Luminița și Albu Maria Diana și-ar fi încălcat atribuțiile de serviciu în sensul că nu au făcut niciun demers pentru constatarea abaterilor disciplinare și aplicarea sancțiunilor corespunzătoare sau, după caz, sesizarea Comisiei de cercetare disciplinară în vederea sancționării celor trei asistente medicale.

Mai mult, inculpata Albu Maria Diana ar fi întocmit foile colective de prezență. Inculpata Manolescu Diana Luminița ar fi aprobat foile în conținutul cărora au fost evidențiate formal orele lucrate de cele trei asistente.
Musta Virgil Filaret le-ar fi determinat pe asistente să încalce atribuțiile de serviciu reglementate de dispozițiile din Codul Muncii, Regulamentul intern al spitalului și fișa postului.

Spitalul de stat nu s-a constituit părți civile

S-ar fi generat un prejudiciu de 12.173 de lei în dauna spitalului de stat. Societatea privată ar fi obținut foloase necuvenite însumând 172.508 de lei.

Spitalul de Boli Infecțioase și Timișoara a comunicat DNA că nu se constituie parte civilă.

În cauză s-a dispus măsura sechestrului asigurător asupra sumei de 12.173 de lei aparținând inculpatului Musta Virgil Filaret, aflată într-un cont bancar.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
3 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Raoke
1 an în urmă

NU, NU DOAR MUSTA CI TOTI! IN FRUNTE CU ARAHATUL MUSLIM, NEBUNA MOLDOVAN, GHITA PENSATUL, JUMARA FOTOGRAFUL, IMBRI, CHERCHES & CO.
PLUS PULITICIENII CA HORGANU, CĂCUTZU, PLAVANU, VV S TOTI NENOROCITII CARE ERAU LA PUTERE IN PANDEMIE!!!

Willy
Răspunde la  Raoke
1 an în urmă

Ai uitat sa zici de ma-ta. Specialista de ma-ta in coprocultura.

Raoke
Răspunde la  Willy
1 an în urmă

De betiva nenorocita de ma-ta am uitat? Aia care te-a fatat in carciuma? Zi, boschete? Ma-ta betiva, tu si mai betiv. Doar tu ai recunoscut, aurolacule.

Back to top button