Delicte

Medic trimis în judecată pentru vătămarea unui copil la naştere

Medic trimis în judecată pentru vătămarea unui copil la naştere. Un medic de la un spital privat din Capitală, specialist în obstetrică-ginecologie, a fost trimis în judecată pentru săvârşirea infracţiunii de vătămare a fătului în timpul naşterii. Acuzația este că a expus în mod nejustificat fătul unei hipoxii prelungite ce i-a determinat starea gravă. Fapta s-a petrecut în 3 ianuarie 2018, spun procurorii, potrivit g4media.ro. Deşi la ora 13.30 „s-au obiectivat semnele unei suferinţe fetale acute”, medicul a amânat nașterea până la ora 14.18.
Medic trimis în judecată pentru vătămarea unui copil la naştere. „(…) medicul curant nu a efectuat operaţia de cezariană într-un timp cât mai scurt de la indicarea acesteia, respectiv într-un interval mai mic de 30 de minute de la obiectivarea suferinţei fetale acute, conform Ghidului aprobat de Ministerul Sănătăţii şi Societatea de Obstetrică şi Ginecologie din România. Prin expunerea fătului unei hipoxii prelungite, viaţa nou-născutului a fost pusă în primejdie, necesitând asistenţă medicală permanentă pe tot parcursul vieţii”, s


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare