Delicte

Medic, șef de secție, cercetat pentru luare de mită / Percheziții și audieri…

Un medic, şef de secţie la Spitalul de Psihiatrie din Sibiu, este acuzat de luare de mită. Medicul ar fi luat de la pacienţi bani, dar şi produse alimentare şi nealimentare.

„Ofițeri de poliție judiciară din cadrul Direcției Generale Anticorupție – SJA Sibiu, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu, au efectuat percheziţii în două locații de pe raza municipiului Sibiu, într-o cauză penală în care sunt cercetate fapte de corupție săvârșite de către un medic, şef de secţie în cadrul Spitalului de Psihiatrie Gheorghe Preda din Sibiu.


În cauză, s-a dispus efectuarea în continuare a urmării penale faţă de suspect cu privire la săvâşirea a 9 infracţiuni de luare de mită, constând în aceea că, în perioada februarie-iulie 2023, medicul, având funcția de şef de secţie în cadrul Spitalului de Psihiatrie Gheorghe Preda, a primit sume de bani cuprinse între 200 şi 500 lei, precum şi produse alimentare şi nealimentare, în legătură cu îndeplinirea unor îndatoriri ce intrau în atribuţiile sale de serviciu, respectiv acte medical în domeniul psihiatriei”, se arată într-un comunicat remis de DGA.


În prezent, la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu se efectuează audieri, ca urmare a punerii în executare a mai multor mandate de aducere emise de procurorul de caz.
Dosarul penal a fost înregistrat în urma unui apel la Call Center-ul Anticorupție 0800.806.806.


Pe parcursul cercetărilor, procurorul a beneficiat și de sprijinul lucrătorilor de poliție din cadrul Direcţiei Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Vâlcea, având şi suportul tehnic al Direcţiei Generale Anticorupție – Structura Centrală şi al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.
Inculpatul beneficiază de prezumția de nevinovăție.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button