Delicte

Luptători BRAȘOVENI, descinderi la suspecți de tâlhărie și de furturi din locuințe și autoturisme

 

Polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției municipiului Ploiești, cu sprijinul luptătorilor de la Serviciile pentru Acțiuni Speciale Ploiești, Brașov, București și Buzău, au efectuat 16 percheziții, ieri, la domiciliile unor persoane suspectate de infracțiuni de tâlhărie, furt din locuințe, furt din auto și infracțiuni la regimul rutier.

Anchetatorii au pus în aplicare 12 mandate de aducere. 

Suspecții ar fi acționat în unele cazuri prin metoda „Pomana”, iar în altele pretizând că sunt angajați ai unor societăți de distribuție gaze sau energie electrică.

Din cercetări a rezultat faptul că, în perioada iulie 2019 – prezent, persoanele bănuite ar fi pătruns în locuințe sub diverse pretexte, precum acela că ar fi angajați ai unor societăți de distribuție energie electrică/gaze, sau ar dori să ofere bunuri în amintirea unor rude decedate și distrăgând atenția părților vătămate, ar fi sustras diferite sume de bani. Totodată, persoanele menționate ar fi deposedat de bunuri sau bani unele părți vătămate, prin violență. De asemenea, în activitatea infracțională, aceștia ar fi condus autovehicule pe drumurile publice fără a deține acest drept, conform reprezentanților Inspectoratului Județean de Poliție Prahova. Prejudiciul cauzat prin activitatea infracțională se ridică la 50.000 de lei.

În urma perchezițiilor, polițiștii au ridicat bani ce par a proveni din activitatea infracțională a suspecților.

În urma administrării probatoriului, 10 persoane au fost reținute pentru 24 de ore, urmând ca în cursul acestei zile să fie prezentate unității de parchet pentru dispunerea de măsuri preventive.

Activitățile au beneficiat de suportul operațional al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române.

Foto – arhivă


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button