Delicte

Instructor auto condamnat definitiv pentru fapte de corupție

Un instructor auto a fost condamnat definitiv la 2 ani închisoare cu suspendare pentru comiterea infracțiunilor de trafic de influență și fals în înscrisuri sub semnătură privată.
Curtea de Apel Galați a dispus condamnarea definitivă a inculpatului.


De asemenea, s-au dispus confiscarea de la inculpat a sumei de 1.000 de lei, ridicați cu ocazia prinderii în flagrant, reprezentând banii primiți pentru a-și trafica influența, menținerea măsurii sechestrului asigurator instituit asupra sumelor de 285 de euro și 4.650 de lei și obligarea acestuia la plata cheltuielilor judiciare avansate de către stat, în valoare de 5.500 de lei.


Totodată, impune inculpatului, pe parcursul termenului de supraveghere, obligația de a presta o muncă neremunerată în folosul comunității pe o perioadă de 80 de zile lucrătoare la o instituție publică  din județul Brăila
“, se arată într-un comunicat remis de DGA.


„În fapt, la data de 15 iunie 2023, inculpatul, la data faptelor instructor auto, a fost prins în flagrant în timp ce primea suma de 300 de euro de la o denunțătoare căreia îi promisese că o va ajuta să promoveze proba practică în vederea obținerii permisului de conducere.


Acesta a pretins bani de la cursantă pentru a interveni pe lângă polițiștii de la Serviciul Regim Permise și Înmatriculări Brăila, lăsând impresia că are influență pe lângă aceștia. Pentru a-i întări denunțătoarei convingerea că are presupusa influență, i-a transmis faptul că o va înscrie personal la proba practică, iar banii solicitați vor merge mai departe
“, se detaliază în comunicatul DGA.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare