Delicte

Inspector de stat în construcții, reținut pentru luare de mită

Un inspector de stat în construcții a fost reținut ieri pentru luare de mită. Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore a inculpatului:

NĂFORNIȚĂ FLORIN, inspector de stat în construcții în cadrul Inspectoratului Regional în Construcții București – Ilfov, pentru comiterea infracțiunilor de:
– luare de mită, (două fapte),
– trafic de influență (două fapte, din care una în formă continuată),
– fals intelectual.

În ordonanța procurorilor se arată că:

În perioada aprilie – august 2022, inculpatul Năforniță Florin, în calitatea menționată mai sus, ar fi primit, direct sau prin intermediar, de la doi oameni de afaceri sume de bani și alte foloase necuvenite, după cum urmează:
– suma de 2.000 lei pentru a autoriza continuarea lucrărilor la o construcție (hală) situată pe raza județului Ilfov, ajunse într-o faza determinantă, în condițiile în care la momentul respectiv lucrările depășiseră de mult timp acel stadiu. Mai mult, inspectorul de stat în construcții, Năforniță Florin, ar fi acordat viza respectivă, pentru continuarea lucrărilor, fără a se deplasa în teren și a constata stadiul fizic al lucrărilor de construcție.
– foloase necuvenite pentru a nu formula obiecții și pentru a propune admiterea recepției la terminarea lucrărilor în cazul unei alte construcții situată tot pe raza judetului Ilfov.
În același context și în aceeași perioadă, inculpatul Năforniță Florin ar fi pretins și a primit de la aceiași doi oameni de afaceri sumele de 2.000 lei și 200 euro pentru a-și exercita influența pe care acesta ar fi lăsat să se înțeleagă că o avea asupra unor colegi de-ai săi și că i-ar putea determina pe aceștia să dispună eliberarea cu celeritate a unor adeverințe care să ateste plata taxelor către Inspectoratul de Stat în Construcții, în valoare de 0,1% și 0,5% din valoarea lucrărilor din autorizațiile de construcție.

Inculpatul va fi prezentat Tribunalului București cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile. El beneficiază de prezumția de nevinovăție.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads


Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button