Delicte

Inspector de mediu trimis în judecată pentru o mită de peste 40.000 de lei

 
Un inspector din cadrul Administraţiei Fondului pentru Mediu a fost trimis în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), după ce ar fi pretins 42.300 de lei mită de la un om de afaceri, pentru a-l ajuta să înjumătăţească valoarea obligaţiilor fiscale pe care le avea de plătit, respectiv să ajungă de la 761.000 de lei la 338.000 de lei. Propunerea ar fi fost făcută pe 15 martie, când inculpata Burcuş-Săvulescu Hannelore Andrea s-a deplasat singură la sediul societăţii din Alba, care fusese inspectată pe 23 noiembrie 2015.
„În contextul unor discuții privind concluziile provizorii ale controlului și deficiențele constatate, i-a explicat omului de afaceri că, prin calcule, poate scădea cuantumul obligațiilor fiscale de la 761.000 lei la 338.000 lei, dacă primește 10% din diferența astfel calculată. În concret, inspectorul fiscal a pretins suma de 42.300 lei, plătibilă în două tranșe: una pe loc, cealaltă la încheierea procesului-verbal de control”, conform procurorilor DNA.
Astfel, în aceeaşi zi inculpata ar fi primit 20.000 de lei, urmând ca diferenţa să-i fie înmânată ulterior. Numai că, pe 29 martie, când credea că va mai primi 10.000 de lei din suma cerută, în fapt a avut parte de un flagrant. 
Dosarul a fost trimis pentru soluţionare la Tribunalul Alba. Inculpata se află în arest preventiv.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button