Delicte

Inculpată trimisă în judecată de DNA Brașov pentru obținerea ilegală a unor fonduri de peste 2,8 milioane de lei

O inculpată a fost trimisă în judecată de DNA Brașov pentru obținerea ilegală a unor fonduri de peste 2,8 milioane de lei.

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Brașov au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpatei R.C. pentru săvârșirea infracțiunii de folosirea sau prezentarea cu rea-credință de documente sau declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene, în formă continuată și cu consecințe deosebit de grave.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut, în esență, următoarea stare de fapt:

„În perioada 2013-2017, inculpata R.C. ar fi depus la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (A.P.I.A.), mai multe cereri unice de plată, în cuprinsul cărora ar fi declarat în mod necorespunzător adevărului că utilizează toate parcelele de teren menționate (aproape 400 ha) deși, în toată acea perioadă, o suprafața de 285 ha ar fi fost folosită efectiv de către o altă persoană (în schimbul unui preț de 24 euro/ha/an datorat pentru suprafața de 275 ha și 10 ha cu titlu gratuit).


Prin aceste demersuri, ar fi fost obținute pe nedrept fonduri nerambursabile în cuantum total de 2.187.488 lei, sumă cu care Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură s-a constituit parte civilă în procesul penal.
În cauză au fost dispuse măsuri asigurătorii asupra mai multor bunuri imobile ce aparțin inculpatei R.C”.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Brașov cu propunere de a se menține măsurile asigurătorii dispuse în cauză.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare