Delicte

Hoți de catalizatoare auto și de combustibil, prinși în flagrant, în județul Brașov

Hoți de catalizatoare auto și de combustibil, prinși în flagrant, în județul Brașov. Suspecții, trei la număr, au fost prinși de polițiștii făgărășeni. Unul dintre ei este minor. Toți cei trei suspecți sunt din Viștea de Jos. Ei au fost prinși de polițiști în timp ce furau motorină din rezervorul unei autoutilitare. Flagrantul a avut loc ieri noapte.

Hoți de catalizatoare…

„În cadrul activităților operative pe care polițiștii din cadrul Biroului de Investigații Criminale – Făgăraș le-au desfășurat, au obținut datele necesare pentru ca în noaptea de 29.01.2023 să poată surprinde, în flagrant, trei persoane care sustrăgeau motorină din rezervorul unui autoutilitare, ce se afla parcată în localitatea Viștea, din Județul Brașov.
După prinderea autorilor, persoanele au fost conduse la unitatea de poliție, unde s-a stabilit că este vorba despre un bărbat, în vârstă de 29 de ani, o tânără de 24 de ani, dar și un minor de 15 ani, toți trei domiciliați în localitatea Viștea de Jos.
Materialul probator, din dosarul penal în care sunt cercetate persoanele bănuite, a arătat faptul că, în cursul lunii ianuarie, folosindu-se de un autovehicul, aceștia ar fi sustras catalizatoarele unor autovehicule, după ce le secționau cu un dispozitiv țeava de eșapament. De asemenea, persoanele au sustras motorină din autovehiculele parcate, după ce forțau deschiderea capacelor de rezervor. Declarația unuia dintre conducătorii de autovehicul păgubiți a arătat că i s-ar fi sustras cantitatea de 200-250 l de motorină”, a detaliat purtătorul de cuvânt al Poliției Județene Brașov, agent șef principal Daniel Zontea.

Au fost emise mandate de arestare preventivă

Bărbatul de 29 de ani este acuzat de furt calificat (șapte acte materiale). Tânăra de 24 de ani este acuzată de complicitate la aceste infracțiuni. Au fost emise mandate de arestare preventivă.

„Prin ordonanța procurorului, din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoroa Făgăraș, s-a dispus punerea în mișcare a acțiunii penale a celor trei persoane cercetate, în care bărbatul este cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de furt calificat (7 acte materiale), tânăra pentru complicitate la infracțiunea de furt calificat, iar persoana minoră pentru aceeași infracțiune de furt calificat, în 2 acte materiale
Persoanele au fost retinute inițial pentru o perioadă de 24 de ore, apoi au fost emise mandate de arestare preventivă de către Judecătoria Făgăraș pentru o perioadă de 30 de zile. Drept urmare cei cercați au fost introduși în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al I.P.J. Brașov”, a explicat sursa citată..
Cercetările în caz continuă.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button