Delicte

Holzindustrie Schweighofer reacționează în urma unui articol despre defrișările ilegale din Argeș

 

După ce au citit un articol în care s-a sugerat că lemnul tăiat de copiii găsiţi în lanţuri la Berevoeşti era posibil să fi ajuns la Holzindustrie Schweighofer, reprezentanții companiei au trimis un drept la replică.

Înainte de a afla punctul de vedere al companiei, citiți și

Agent Green: Lemnul tăiat de sclavi, posibil să fi ajuns „la Sebeș, acolo unde se află fabrica firmei Holzindustrie Schweighofer“!?

Douăzeci de suspecți, arestați în cazul sclaviei din Argeș

Desfășurare impresionantă de forțe! Cinci persoane, salvate din LANȚURI (VIDEO)

Tineri răpiți, violați și ținuți în lanțuri, eliberați de polițiști (IMAGINI ȘOCANTE)

 

Noi am preluat acest punct de vedere de pe b1.ro exact în forma transmisă:

„În urma materialului «Lemnul tăiat de copiii găsiţi în lanţuri la Berevoeşti, posibil să fi ajuns la Holzindustrie Schweighofer? Autorităţile ştiau cel puţin din 2015 de defrişările ilegale din zonă» difuzat pe platforma online a postului B1TV în data de 13 iulie, compania Holzindustrie Schweighofer doreşte să respingă ferm asocierea numelui său de subiectul anchetei DIICOT Piteşti.

În cadrul comunicatului de presă remis de DIICOT în data de 13 iulie, se precizează de altfel că victimele din acest dosar erau folosite să taie ilegal arbori din apropierea localităţii, lemn care ulterior ajungea «în zona de sud a ţării (în principal în judeţele Giurgiu, Teleorman, Olt, Dolj)» – nici una din fabricile companiei Holzindustrie Schweighofer nefiind situată în sudul ţării, respectiv nici în judeţele menţionate de comunicatul DIICOT.

Vă asigurăm că la nivelul companiei Holzindustrie Schweighofer se depun în permanenţă toate eforturile pentru verificarea cât mai bună a trasabilităţii lemnului care intră în unităţile noastre de procesare. Alături de îndeplinirea tuturor cerinţelor şi măsurilor legale, compania noastră a implementat de altfel propriul sistem de due-dilligence, care are scopul tocmai de a permite, retroactiv, verificarea masei lemnoase care intră în fabricile sale până la punctul iniţial de plecare, inclusiv în cazul importurilor de pe pieţele externe. Menționăm că doar in anul 2016 am importat aproximativ 60% din volumul total de masă lemnoasă prelucrat.

Combaterea fenomenului tăierilor ilegale este o direcţie prioritară pentru compania noastră. În acest sens, credem cu tărie că cele mai bune soluţii, capabile să răspundă de o manieră optimă acestui fenomen, pot veni numai dintr-un dialog deschis şi constructiv între toate părţile care doresc o abordare sustenabilă, în respect faţă de mediu şi comunităţi, asupra industriei silvice româneşti (industrie, autorităţi, mediul civic, instituţii media)”.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button