Delicte

Găsit vinovat de viol, în județul Brașov, a scăpat cu măsura educativă a asistării zilnice

Găsit vinovat de viol, în județul Brașov, a scăpat cu măsura educativă a asistării zilnice…

Un minor din județul Brașov care a fost găsit vinovat de viol a scăpat cu măsura educativă a asistării zilnice exercitată de Serviciul de Probaţiune Braşov, pe o durată de 6 luni. Sentința a fost dată inițial de Judecătoria Rupea, în 20 ianuarie a.c.. Zilele trecute, sentința a fost menținută de Curtea de Apel Brașov.

„Respinge, ca nefondat, apelul formulat de Parchetul de pe lângă Judecătoria Rupea împotriva sentinţei penale nr. 6/20.01.2023, pronunţată de Judecătoria Rupea în dosarul penal nr. 2029/293/2021, pe care o menţine. În temeiul art. 275 alineat 3 Cod de procedură penală, cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Dispune avansarea sumei de 510 de lei în conturile Baroului Braşov reprezentând onorariu apărător din oficiu. Definitivă. Pronunţată azi, 31.05.2023 prin punerea hotărârii la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei”, se arată pe site-ul Curții de Apel Brașov.


Conform sentinței, Sergiu Gheorghe L. are obligaţia de a se prezenta la Serviciul de Probaţiune Braşov şi de a urma un program de consiliere care să urmărească exersarea unui model decizional de tip cost-beneficiu.


Dacă nu respectă, cu rea-credinţă, condiţiile de executare a măsurii educative sau a obligaţiilor impuse, instanţa dispune: a) prelungirea măsurii educative, fără a putea depăşi maximul prevăzut de lege pentru aceasta; b) înlocuirea măsurii luate cu o altă măsură educativă neprivativă de libertate mai severă; c) înlocuirea măsurii luate cu internarea într-un centru educativ, în cazul în care, iniţial, s-a luat măsura educativă neprivativă de libertate cea mai severă, pe durata sa maximă.
Inculpatul minor, în solidar cu reprezentanţii legali, este obligat să plătească daune morale în cuantum de 5.000 lei.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads


Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button