Delicte

Fost şef al DIICOT, acuzat că folosea banii ridicaţi la percheziţii

Fost şef al DIICOT, acuzat că folosea banii ridicaţi la percheziţii.
Alexandru Mihailiuc, fost procuror şef al DIICOT – Biroul Teritorial Ialomiţa, a fost trimis în judecată de Parchetul General, fiind acuzat că a reţinut şi folosit mai multe sume de bani care fuseseră ridicate în urma unor percheziţii. Acesta este acuzat de abuz în serviciu, fals în declaraţii, fals intelectual şi uz de fals.
„În fapt, inculpatul nu a depus, în termenul prevăzut de art. 252 alin. 8 din Codul de procedură penală, sumele de bani ridicate cu ocazia unor percheziţii domiciliare efectuate la 07.12.2021 şi 10.12.2021, sume pe care le-a folosit până în cursul lunii iunie 2022, când – după efectuarea unui control la DIICOT – Biroul Teritorial Ialomiţa – le-a predat persoanelor de la care au fost ridicate (infracţiunea de abuz în serviciu)”,
arată Parchetul General.
„Potrivit rechizitoriului, inculpatul a determinat trei martori să consemneze în fals, cu ocazia declaraţiilor date în faţa acestuia la data de 08.06.2022, faptul că le-au fost restituite sumele de bani ridicate la percheziţiile domiciliare efectuate la locuinţele lor în aceeaşi zi în care au fost ridicate (infracţiunea de fals în declaraţii, în forma participaţiei improprii),
transmite Parchetului General.
Parchetul mai susţine că fostul procuror a întocmit trei procese-verbale, în care a atestat împrejurări necorespunzătoare adevărului, în sensul că a restituit sumele ridicate cu ocazia percheziţiilor domiciliare efectuate la 07.12.2021 şi 10.12.2021 în aceleaşi zile în care au fost ridicate, procese-verbale pe care ulterior, cunoscând că sunt false, le-a folosit în faţa comisiei de control pentru a ascunde comiterea infracţiunii de abuz în serviciu (infracţiunile de fals intelectual şi uz de fals).

Fost şef al DIICOT, acuzat că folosea banii ridicaţi la percheziţii. Potrivit presei locale, Alexandru Mihailiuc a ieşit pe pensie în vara anului 2022. Dosarul se va judeca la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
2 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Willy
10 luni în urmă

Nu cred.

multumit
10 luni în urmă

“Nici procurorii nu mai sunt ce-au fost” !

Back to top button