Delicte

Fiul lui Sever Mureșan s-a predat la Paris / A distrus 12 autoturisme la Brașov, băut fiind la volan

Fiul lui Sever Mureșan s-a predat la Paris / A distrus 12 autoturisme la Brașov, băut fiind la volan

Adrien Stephane Mureșan s-a predat autorităților franceze, la Paris. Fiul omului de afaceri Sever Mureșan a fost dat în urmărire internațională având de executat o condamnare la trei ani.

Fiul omului de afaceri a fost condamnat pentru că a urcat băut la volan, în 2021, fără permis. El a lovit, cu mașina, alte 12 autoturisme aflate într-o parcare din cartierul Noua (detalii aici).

O instanță a Curții de Apel din Brașov l-a condamnat pe fiul omului de afaceri la trei ani de închisoare cu executare. La momentul pronunțării deciziei, Adrien Stephane Mureșan nu se mai afla în țară. El locuiește, cu familia sa în Sardinia, unde s-a mutat cu aproximativ doi ani înainte de finalizarea procesului.

Pe numele lui Adrien Stephane Mureșan nu a fost impusă vreo restricție de călătorie.

Conform unor surse judiciare, odată ce sentința pronunțată de instanța românească a rămas definitivă, el a înștiințat autoritățile italiene că nu dorește să fie extrădat. În schimb, s-a arătat dispus să execute pedeapsa într-un penitenciar italian. Judecătorii italieni au constatat însă că infracțiunea privind șofatul fără permis nu figurează în Codul penal din Italia.

În aceste condiții, instanța italiană nu s-a putut pronunța și Adrien Stephane Mureșan a fost lăsat în libertate, conform Gândul.

Lăsat în libertate de autoritățile italiene, Adrien Stephane Mureșan, care are cetățenie franceză, a plecat în Franța. El a apelat la serviciile unui avocat care urmează să-l reprezinte în fața autorităților de la Paris, în procesul de extrădare. Fiul omului de afaceri s-a predat miercuri la sediul Brigade de l’Exécution des décisions de justice (BEDJ) din Paris. În cursul aceleiași zile, a fost dus în fața unui judecător care l-a lăsat în libertate, deoarece nu există semne că ar avea în intenție să părăsească teritoriul Franței.

Adrien Stephane Mureșan condamnat în 2023

Incidentul pentru care a fost condamnat fiul omului de afaceri Sever Mureșan s-a produs în anul 2021, în Brașov. Adrien Stephane Mureșan s-a urcat băut, fără permis, la volanul unui autovehicul. După care a lovit 12 alte mașini într-o parcare din cartierul Noua. El a fost reținut de poliție, iar în urma analizelor s-a stabilit că avea o alcoolemie de 2,1 grade la mie.

În cazul respectiv a fost întocmit dosar penal, iar judecătorii au decis chiar arestarea lui Stephane-Adrien Mureşan, pentru 30 de zile. Cazul a fost trimis în judecată, iar procesul a durat până în august 2023.

Curtea de Apel Brașov a pronunțat condamnarea în cazul lui Mureșan, însă acesta nu se mai afla în România.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare