Delicte

Femeie înșelată la cumpărarea unui BMW X6

O femeie a fost înșelată cu zeci de mii de lei, la cumpărarea unui BMW X6. Ea a răspuns unui anunț găsit pe internet și a transferat banii unui bărbat, fără a mai intra în posesia autoturismului.

„La data de 14 mai 2024, poliţiştii Direcției Generale de Poliţie a Municipiului București – Serviciul Furturi de Autovehicule au pus în aplicare 2 mandate de percheziție domiciliară, în municipiul Bucureşti, într-un dosar penal privind săvârșirea infracțiunii de înșelăciune. În fapt, la sfârșitul lunii noiembrie 2023, trei bărbați, cu vârste cuprinse între 20 și 45 de ani, ar fi achizitionat, sub nume fals, un telefon mobil, de la o casă de amanet, situată în Sectorul 5”, a precizat poliția într-un comunicat.


„Ulterior, ar fi postat pe o aplicație din mediul on-line, un anunț prin care expuneau la vânzare un autoturism înmatriculat în Italia și, folosindu-se de o identitate falsă, unul dintre bănuiți ar fi pretins că este administrator al unei societăți comerciale și i-ar fi prezentat unei femei, în vârstă de 48 de ani, că este deținătorul autoturismului în cauză.

Din cercetări, s-a stabilit că persoana vătămată ar fi transferat aproximativ 55.000 de lei într-un cont ce îi aparținea bărbatului în vârstă de 20 de ani, inducând-o, astfel, în eroare, întrucât mașina nu i-a mai fost predată după efectuarea plății. În vederea administrării materialului probator, la data de 14 mai 2024, au fost puse în aplicare două mandate de percheziție domiciliară, doi dintre bănuiți, în vârstă de 20, respectiv 40 de ani, fiind depistați și conduși la audieri, în baza mandatelor de aducere emise pe numele acestora”, se mai arată în comunicat.

Cei doi suspecți au fost reținuți pentru 24 de ore, ulterior fiind dispusă măsura controlului judiciar, pentru 60 de zile.
Cercetările sunt continuate de către polițiști din cadrul Serviciului Furturi de Autovehicule, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 5, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de înșelăciune. Activitatea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button