Delicte

Falşi inspectori de integritate ar fi înşelat primari din mai multe judeţe, printre care se numără şi BRAŞOVUL

 
O amplă anchetă privind falşi inspectori de „integritate”, care ar fi înşelat edili din judeţul Sălaj, dar şi din Braşov, Arad, Covasna, Sibiu şi Timiş, este în desfăşurare, în Sălaj.
 
Procurorii sălăjeni susţin că mai multe persoane au constituit un grup infracţional având ca scop determinarea, prin inducerea în eroare, a primăriilor să încheie contracte cu o anumită societate comercială.
 
Potrivit unui comunicat remis de Parchetul de pe lângă Tribunalul Sălaj, ca să-şi atingă scopurile, Daniela B., Cătălin Adrian I., Ion Matei G. şi alte două persoane (neidentificate) s-au deplasat la primării şi au minţit că sunt funcţionari ai Agenţiei Naţionale de Integritate, iar sub pretextul completării unor formulare intitulate „Raport de analiză în vederea sporirii capacităţii administrative UATC”, i-au determinat – „prin mijloace frauduloase”, conform anchetatorilor – pe reprezentanţii primăriilor să semneze acorduri de implementare „Sistem informatic integrat”, în fapt adevărate contracte cu firma menţionată. 
 
Astfel, sub pretextul completării unui chestionar, care ulterior trebuia semnat de către primari, „experţii” le introduceau sub chestionar, părând că fac parte integrantă din chestionar, adevărate contracte cu societatea comercială, dând impresia unui program strategic guvernamental. În contract, firma avea calitatea de furnizor al sistemului informatic integrat ce cuprinde pachetul de servicii sofware www.e-buget.eu.
 
Potrivit contractului, furnizorul punea la dispoziţia beneficiarului pachetul de aplicaţii informatice software ca serviciu pentru acces utilizator pentru acces on-line şi utilizare prin interfaţă web a setului de aplicaţii software instalate pe server-ele administrate de către furnizori la adresa de internet www.e-buget.eu.
Pachetul de servicii era de 870 USD/an. Preţul aferent comunicărilor pe suport de hârtie menţionat în contract era de 6 USD pentru fiecare dosar generat de către beneficiar prin intermediul aplicaţiei www.e-buget.eu. Acordul se încheia pe o perioadă de 4 ani şi se prelungea automat dacă niciuna dintre părţi nu îl denunţa cu 60 de zile înainte de expirarea sa. Mai mult, exista o clauză potrivit căreia în cazul denunţării acordului, din orice motiv de către beneficiar sau furnizor, înainte de expirarea duratei acordului sau fără respectarea termenului de preaviz, denunţătorul avea de plătit 2.380 de euro, reprezentând taxă reziliere.
 
Mai multe informaţii găsiţi în ediţia de mâine a cotidianului Transilvania Expres!


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button