Delicte

Făgărășeanca Alina Bica – achitată

Făgărășeanca Alina Bica – achitată

Înalta Curte de Casație și Justiție a menținut decizia de achitare definitivă a Alinei Bica în Dosarul ANRP (Agenția Națională pentru Restituirea Proprietăților).

Fosta șefă DIICOT fusese acuzată de luare de mită şi abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave, faptă săvârşită ca secretar de stat şi reprezentantă a Ministerului Justiţiei în Comisia Centrală pentru Stabilirea Despăgubirilor din cadrul ANRP. Procurorii precizau că, pe 15 martie 2011, cei nouă membri ai Comisiei Centrale din ANRP, printre care se aflau Alina Bica, Sergiu Ionuţ Diacomatu, Remus Baciu, George Dragoş Bogdan şi Lăcrămioara Alexandru, au luat în dezbatere cererea de retrocedare a suprafeţei de peste 13 hectare din zona Plumbuita, beneficiar fiind omul de afaceri Stelian Gheorghe.

Alina Bica fusese trimisă în judecată în 12 decembrie 2014 printr-un rechizitoriu semnat de procurorii Gheorghe Popovici și Dănuț Volintiru (ambii ieșiți la pensie între timp) și confirmat de însăși fosta șefa DNA Laura Codruța Kovesi.

Decizia ÎCCJ a fost luată luni seară, 5 decembrie 2022, de un complet de 5 judecători, format din Alina Ioana Ilie, Oana Burnel, Simona Cirnaru, Francisca Vasile și Dan Andrei Enescu, potrivit luju.ro. Prin Decizia Penală 87 pronunțată în dosarul 3190/1/2022, ÎCCJ a menținut sentința de achitare dispusă față de Alina Bica în 29 iunie 2022 de Completul de 3 judecători al Înaltei Curți. Foarte important de reținut este că soluția de achitare a Alinei Bica nu a fost dispusă pe motiv de prescripție, ci în temeiul art. 16 alin. 1 lit. b) teza I din Codul de procedura penală, adică „fapta nu este prevăzută de legea penală”.

Pentru ceilalți inculpați, faptele s-au prescris.

Făgărășeanca Alina Bica – achitată


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
1 Comentariu
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Raoke
1 an în urmă

Asta este adevarata ”justitie” mioritica. Iar cei care fura si care ii pazesc vor avea pensii speciale, culmea, date de victimele handicapate. Ca nu le poti spune altfel unor fiinte reduse mintal care li le dau.

Back to top button