Delicte

Executor judecătoresc trimis în judecată de DNA

Executor judecătoresc trimis în judecată de DNA…

Procurorii Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Craiova au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpaților:
CATRINOIU MATEI COSMIN, la data faptei executor judecătoresc în cadrul BEJ „Catrinoiu Matei Cosmin”, pentru săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu cu obținere de foloase necuvenite, în formă continuată,
S.G., pentru săvârșirea infracțiunii de complicitate la infracțiunea de abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut, pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată.


În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:


În perioada 03 septembrie 2018 – 27 aprilie 2022, în contextul desfășurării la solicitarea inculpatului S.G. a trei proceduri de executare silită, inculpatul Catrinoiu Matei Cosmin, în calitatea menționată mai sus, prin actele întocmite cu încălcarea prevederilor legale, ar fi cauzat un prejudiciu debitorului Societatea „Complexul Energetic Oltenia” SA în cuantum total de aproximativ 1.205.497 lei, concomitent cu obținerea pentru cei doi inculpați a unui folos necuvenit.
De precizat este faptul că hotărârile judecătorești, care au făcut obiectul procedurilor de executare silită, fie nu ar fi constituit titluri executorii fie ar fi privit sume de bani care, anterior, ar mai fost executate silit, integral, de către executorul judecătoresc. De asemenea, în cazul fiecărei proceduri, inculpatul Catrinoiu Matei Cosmin ar fi stabilit onorarii cu mult mai mari (și de 37 de ori) față de cele prevăzute de lege.

Societatea Complexul Energetic Oltenia S.A. s-a constituit parte civilă în cauză.

În cauză s-a dispus instituirea sechestrului asigurator asupra mai multor bunuri imobile ce aparțin celor doi inculpați.

Dosarul a fost trimis spre judecare Curții de Apel Craiova cu propunere de a se menține măsurile asigurătorii dispuse în cauză.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button