Delicte

Exclusiv. BRAȘOVENII care au golit un seif din Carrefour Magnolia au fost condamnați în primă instanță

 
Cei doi bărbați acuzați că, acționând împreună, au reușit să fure aproape 40.000 de lei dintr-un seif aflat în incinta magazinului Carrefour din complexul comercial Magnolia din Brașov au fost condamnați de judecători în primă instanță. Sentința a fost dată, astăzi, de Judecătoria Brașov.
 
Găsit vinovat de furt calificat, inculpatul Florin Iancu a fost condamnat la 2 ani de închisoare cu executare, la care s-au adăugat 2 ani și 6 luni, reprezentând o pedeapsă la închisoare cu suspendare primită în octombrie 2014. Prin urmare, bărbatul ar avea de executat 4 ani și 6 luni de închisoare, dacă sentința va rămâne definitivă. În prezent, el se află sub control judiciar, după ce a stat în arest preventiv în perioada 26 ianuarie – 28 martie inclusiv.
 
Celălalt inculpat, Cristian Nistor Iosif, a fost găsit vinovat de complicitate la furt calificat, pentru care a primit 2 ani de închisoare cu suspendare, cu termen de supraveghere de 4 ani (tot cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicare). Inculpatul a stat în arest preventiv tot în intervalul 26 ianuarie – 28 martie inclusiv. În prezent, el este liber, fără control judiciar.
 
Dacă sentința va rămâne definitivă, inculpatul va avea următoarele obligații, pe durata termenului de supraveghere: 
– să se prezinte la Serviciul de probaţiune Braşov, la datele fixate de acesta; 
– să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa; 
– să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile; 
– să comunice schimbarea locului de muncă; 
– să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă. 
– să frecventeze un program de reintegrare socială derulat de serviciul de probaţiune sau organizat în colaborare cu instituţii din comunitate;
– să presteze 90 de zile de muncă în folosul comunităţii, în cadrul Primăriei municipiului Braşov sau a Atelierului MFC Braşov al Fundaţiei pentru promovarea sancţiunilor comunitare. 
 
Prejudiciu recuperat, sechestru ridicat
Pe latură civilă, societatea păgubită – SC Artima SA – nu a mai avut pretenţii civile faţă de inculpaţi, întrucât prejudiciul a fost integral recuperat, conform sentinței. 
Astfel, judecătorii au dispus astăzi să fie ridicată măsura asiguratorie a sechestrului instituit pe 29 ianuarie asupra sumelor de bani ridicate cu ocazia perchezițiilor domiciliare, respectiv 3.060 de euro și 534 de lei de la Florin Iancu, 3.700 de lei de la o femeie pe nume Zinica C. și 3.221 de lei și 50 de euro de la inculpatul Cristian Nistor Iosif. Totodată, au ridicat sechestrul asigurator instituit pe 17 februarie asupra unui autoturism marca Lexus aflat în proprietatea inculpatului din urmă. 
 
Acuzațiile
Din probatoriul administrat în cauză, pe 8 noiembrie 2015, în jurul orelor 10.00, inculpaţii s-au deplasat la magazinul Carrefour din incinta complexului comercial Magnolia, iar inculpatul Florin Iancu a urcat la etaj, unde se afla biroul casierului şef, pătrunzând în această încăpere prin forţarea uşii, apoi, prin folosirea de chei potrivite, a deschis seiful, de unde a sustras suma de 38.235 lei şi mai multe bonuri valorice. În această perioadă, celălalt inculpat se afla la parter, asigurându-se că nu urcă nimeni în biroul casierului.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button