Delicte

EXCLUSIV. BRAŞOV. Traficant de droguri condamnat după mai bine de un an de la „vizita” unui câine poliţist

 

Un braşovean care a fost „săltat” de poliţişti, alături de alţi doi inşi, în data de 6 decembrie 2017, pentru trafic de droguri de risc, şi-a primit sentinţa definitivă, vineri, la Curtea de Apel Braşov.

Inculpatul, I.E., obţinuse în primă instanţă, respectiv la Tribunalul Braşov, schimbarea încadrării faptei din trafic de droguri de risc în deţinere de droguri de risc pentru consum propriu, dar procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) – Serviciul Teritorial Braşov au formulat apel şi au avut câştig de cauză, vineri, la Curtea de Apel Braşov.

Revenind la infracţiunea de trafic de droguri de risc, instanţa a agravat pedeapsa de la 1 an şi 2 luni de închisoare, cât dăduse Tribunalul, la 2 ani. Pe de altă parte, a menţinut suspendarea sub supraveghere a pedepsei, pe durata unui termen de încercare de 2 ani. De asemenea, I.E. a rămas cu obligaţiile de a frecventa un program de reintegrare socială, derulat de către Serviciul de Probaţiune Braşov şi de a presta muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de 60 zile în cadrul Direcţiei Servicii Sociale Braşov – Centrul pentru persoane vârstnice Braşov sau Primăriei municipiului Braşov.

În cauză s-a dispus confiscarea extinsă de la inculpat a sumelor de 3.950 lei şi 150 de euro provenite din comiterea infracţiunii de trafic de droguri.
Bărbatul a fost reţinut şi arestat preventiv în perioada 6 decembrie 2017 – 2 februarie 2018, apoi a stat în arest la domiciliu până pe 15 iunie 2018.

Percheziţii la locuinţele membrilor grupării

La începutul lunii decembrie 2017, polițiștii de combatere a criminalității organizate din Brașov, cu sprijinul Direcției Operațiuni Speciale, sub coordonarea DIICOT – ST Brașov, au destructurat o grupare infracțională specializată în trafic de droguri, formată din I.E. şi alţi doi bărbaţi.

Potrivit datelor oferite de anchetatori, cele trei persoane, pe atunci având între 24 şi 38 de ani, ar fi vândut droguri de risc, în cursul lunii octombrie a acelui an.

„La data de 06 decembrie (n.r. 2017), polițiștii au efectuat trei percheziții la locuințele celor trei persoane, unde au descoperit diverse cantități de fragmente vegetale de culoare verde oliv, cu aspect și miros specific plantei de cannabis, și cantitatea de aproximativ 5 grame de substanță pulverulentă de culoare albă, posibil drog de mare risc. În urma acţiunilor derulate, cele trei persoane au fost reținute pentru 24 de ore și introduse în arestul I.P.J. Brașov. Ulterior, față de acestea a fost dispusă arestarea preventivă pentru 30 de zile și sunt în continuare cercetate sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trafic de droguri de risc și trafic de droguri de mare risc. La percheziții a participat și un câine specializat în depistarea drogurilor, din cadrul Centrului Chinologic Sibiu, acesta având rol determinant în identificarea locurilor de depozitare a substanțelor interzise din locuințele percheziționate de polițiști”, au informat, la vremea respectivă, reprezentanţii IJP Braşov.

Ceilalţi doi inculpaţi şi-au recunoscut vinovăţia

După ce au fost prinşi de anchetatori, ceilalţi doi inculpaţi şi-au recunoscut vinovăţia şi au încheiat acorduri cu procurorii DIICOT.

Astfel, pe 29 ianuarie 2018, Tribunalul Braşov a admis acordul de recunoaştere a vinovăţiei încheiat între DIICOT şi inculpatul D.L.L. şi l-a condamnat la 2 ani, 4 luni şi 10 zile de închisoare cu executare (o parte din pedeapsă reprezintă o condamnare mai veche, primită cu suspendare în 2016).

Nici o lună mai târziu, pe 15 februarie, instanţa a admis şi acordul de recunoaştere a vinovăţiei încheiat de DIICOT cu inculpatul M.R.C., fiind aplicată pedeapsa de 2 ani şi o lună de închisoare cu suspendare, cu termen de supraveghere de 3 ani.

Instanţa a dispus şi ca bărbatul să frecventeze un program de intervenţie individuală pentru corectarea comportamentului infracţional derulat de către Serviciul de Probaţiune din cadrul Tribunalului Braşov şi să presteze o muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de 60 de zile, la Direcţia de Servicii Sociale Braşov sau Direcţia de Tineret şi Sport Braşov.

foto – internet


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button