Delicte

EXCLUSIV. BRAȘOV. Polițist condamnat pentru luare de mită, după ce și-a recunoscut vinovăția

 

Un polițist a fost condamnat definitiv la închisoare cu suspendare, ieri, în județul Brașov, după ce a recunoscut că a luat mită.

În fapt, Curtea de Apel Brașov a admis ieri acordul de recunoaştere a vinovăției încheiat între Parchetul de pe lângă Tribunalul Braşov şi inculpatul C.M.D. şi în consecinţă l-a condamnat la pedeapsa de 3 ani închisoare şi 3 ani interzicerea exercitării drepturilor prevăzute de art. 66 al. 1 lit. a, b, g Cod penal, respectiv dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice, dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat şi dreptul de a ocupa funcţia de poliţist în cadrul Poliţiei Române, pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită.

Instanța a suspendat sub supraveghere executarea pedepsei a închisorii, pe durata unui termen de 3 ani.

Pe durata termenului de supraveghere, condamnatul trebuie să respecte următoarele măsuri de supraveghere:

– să se prezinte la Serviciul de Probaţiune Braşov la datele fixate de acesta;
– să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa;
– să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile;
– să comunice schimbarea locului de muncă;
– să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă
– să frecventeze un program de reintegrare socială derulat de Serviciul de probațiune Braşov sau organizat în colaborare cu instituții din comunitate, la alegerea serviciului;
– să presteze o muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de 60 de zile, în cadrul Primăriei Tărlungeni sau Primăriei Brașov. În baza art. 91 al. 4 Cod Penal, instanța atrage atenția inculpatului asupra dispozițiilor art. 96 Cod Penal, potrivit cărora:
– dacă pe parcursul termenului de supraveghere, cu rea-credinţă, nu respectă măsurile de supraveghere sau nu execută obligaţiile impuse ori stabilite de lege, instanţa revocă suspendarea şi dispune executarea pedepsei. Dacă pe parcursul termenului de supraveghere săvârșește o nouă infracţiune, descoperită până la împlinirea termenului şi pentru care s-a pronunţat o condamnare la pedeapsa închisorii, chiar după expirarea acestui termen, instanţa revocă suspendarea şi dispune executarea pedepsei.

Pedeapsa principală pentru noua infracţiune se stabileşte şi se execută, după caz, potrivit dispoziţiilor referitoare la recidivă sau la pluralitatea intermediară. Dacă infracţiunea ulterioară este săvârşită din culpă, instanţa poate menţine sau revoca suspendarea executării pedepsei sub supraveghere.

Pe durata suspendării executării pedepsei principale se suspendă şi executarea pedepsei accesorii.

În cauză, s-a confiscat de la inculpat suma de 500 lei, primită cu titlu de mită. Inculpatul este obligat să plătească statului 700 lei cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de stat.

Sentința este definitivă.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button