Delicte

EXCLUSIV. BRAȘOV. Conferențiar universitar condamnat pentru fapte asimilate infracțiunilor de corupție

  • dna6.jpg
  • Screenshot_20220507-002434_Chrome Beta_296624.jpg
  • Screenshot_20220507-002709_Chrome Beta_296625.jpg

Un conferențiar universitar din Brașov a fost condamnat vineri, 6 mai 2022, pentru fapte de corupție.

Tribunalul Brașov a admis, în fapt,
acordul de recunoaştere a vinovăţiei încheiat la data de 24 martie 2022 de inculpata Daciana-Angelica Lupu cu Direcția Națională Anticorupție – Secţia de combatere a infracţiunilor asimilate infracţiunilor de corupţie.

Ea a fost condamnată la pedeapsa de 1 ani şi 4 luni închisoare cu suspendare, cu termen de supraveghere de 2 ani, pentru participaţie improprie la săvârşirea infracţiunii de folosire sau prezentare cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Uniunii Europene sau din bugetele administrate de aceasta ori în numele ei.  Pe durata termenului de supraveghere inculpata trebuie sa se supună următoarelor măsuri de supraveghere:
a) să se prezinte la Serviciul de Probaţiune Braşov la datele fixate de acesta;
b) să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa;
c) să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile;
d) să comunice schimbarea locului de muncă;
e) să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mjloacelor sale de existenţă.
Inculpata va executa obligaţia de a frecventa un program de reintegrare socială derulat de către Serviciul de probaţiune Braşov sau organizat în colaborare cu instituţii din comunitate.
Instanța a constatat că inculpata nu poate executa muncă în folosul comunităţii întrucât este încadrată în grad de handicap accentuat- permanent. Tribunalul Brașov a lăsat nesoluţionată acţiunea civilă promovată de Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene – Direcţia Generală Programe Europene Capital Uman. În temeiul art. 486 alin.2 raportat la art. 397 alin. 5 Cod de procedură penală menţine sechestrul asigurător instituit prin ordonanţa procurorului nr. 42/P/2022 din data de 17.03.2022 asupra sumei de 11.820,10 lei, proprietatea inculpatei. De asemenea, s-a dispus desfiinţarea următoarele înscrisuri întocmite de inculpată la grupele de studenţi BV-D-05, BV-D-12, BV-D-16, BV-D-17, BV-D-19, BV-D-21 şi Grupa Predeal 8, aflate în vol.IV Dup f.1-460: lista de prezenţă A5.4; fişele de sumarizare;  planurile de carieră; chestionarele de feedback;  rapoartele de activitate; fişele de pontaj; fişele de autoanaliză a activităţii de consiliere. Instanța a constatat că cele 22 de suporturi optice conţinând documente referitoare la proiectul POSDRU/160/2.1/S/137360-Start în carieră-Bune practice europene în consilierea profesională a studenţilor români, aflate la Camera de corpuri delicte a Tribunalului Braşov, constituie mijloace materiale de probă şi rămân ataşate dosarului cauzei. Există drept de apel în termen de 10 zile de la comunicare.

Sentința poate fi găsită AICI.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button