Delicte

Elev agresat sexual de un pedagog

Elev agresat sexual de un pedagog
Un elev de clasa a IX-a a fost agresat sexual de un pedagog chiar în incinta şcolii. Incidentul ar fi avut loc luni seara, în sala de sport din internatul Liceul Tehnologic Constantin Brâncuși din Oradea, potrivit anchetatorilor.

Victima abuzului este un elev de 15 ani, cazat în internat. Băiatul susţine că se afla în sala de sport când pedagogul a intrat şi a început să-l atingă indecent. Şocat de întâmplare, adolescentul nu a apucat să se apere, dar doua zi a reclamat conducerii şcolii comportamentul bărbatului (46 de ani). Chemat să dea explicaţii directorului, acesta şi-a dat pe loc demisia.

Conducerea şcolii i-a anunţat pe părinţii băiatului şi a sesizat Inspectoratul Şcolar, Direcția pentru Asistență Socială și Protecția Copilului Bihor, dar şi Poliţia.
În urma audierilor, bărbatul a fost reţinut şi apoi arestat preventiv pentru 30 de zile sub acuzația de agresiune sexuală.

Potrivit conducerii şcolii, pedagogul era angajat al liceului din anul 2021, iar până acum n-a avut nicio abatere la locul de muncă și nici vreo acuzație că ar avea un comportament inadecvat. Inspectorul şcolar general spune că pedagogul avea examenele psihologice la zi.

Dacă va fi găsit vinovat dascălul riscă până la 10 ani de închisoare.

În caz de urgenţă, apelaţi numărul telverde 119 unde pot fi semnalate cazurile de abuz asupra copiilor.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare