Delicte

Două tentative de răpire în aceeași noapte

Două tentative de răpire în aceeași noapte. Un bărbat a încercat să răpească două femei, în Braşov, în noaptea de 1 spre 2 decembrie. A fost depistat duminică şi arestat preventiv. Cele două atacuri au avut loc la scurt interval de timp, în zona străzilor Pârâului şi Muncii, cartierul Răcădău. Bărbatul le-ar fi pus celor două victime mâna la gură, le-ar fi imobilizat ambele braţe şi le-ar fi tras de păr. Ambele femei au reuşit să scape. Una dintre ele s-a ales cu răni.

Parchetul de pe lângă Judecătoria Braşov a anunţat luni, 5 decembrie, că s-a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă o persoană cu privire la săvârşirea următoarelor infracţiuni:

  • tentativă de lipsire de libertate în mod ilegal, prevăzută de art. 32 Cod Penal raportat la art. 205 alin. (1) Cod Penal;
  • tentativă de lipsire de libertate în mod ilegal, prevăzută de art. 32 Cod Penal raportat la art. 205 alin. (1) Cod Penal;
  • loviri sau alte violenţe, prevăzută de art. 193 alin. (2) Cod Penal.

Potrivit procurorilor, „în noaptea de 1 spre 2 decembrie 2022, la intervale scurte de timp, un bărbat a încercat să priveze de libertate două femei în zona străzilor Pârâului şi Muncii din municipiul Braşov prin utilizarea forţei fizice, respectiv prin punerea mâinii în zona gurii, tragerea de păr şi imobilizarea ambelor braţe. Ambele victime au reuşit să scape, iar una dintre acestea a suferit leziuni traumatice care au necesitat un număr de zile de îngrijiri medicale pentru vindecare”.

Arestat pentru 30 de zile

Două tentative de răpire în aceeași noapte. Inculpatul a fost reţinut în 4 decembrie 2022, fiind propus în aceeaşi zi pentru arestare preventivă. Prin încheierea din 4 decembrie a judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Braşov, s-a dispus arestarea preventivă a inculpatului pentru 30 de zile.

„În baza art. 226 alin. 1 şi 2 C.pr.pen. rap. la art. 223 alin. 2 C.pr.pen. şi art. 202 alin. 1 şi 3 C.pr.pen., dispune arestarea preventivă a inculpatului TOTH ALBERT, cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de tentativă la lipsire de libertate în mod ilegal, prev. de art. 32 alin. (1) rap la art. 205 alin. (1) din Codul penal (persoană vătămată Stoica Adina-Maria), tentativă la lipsire de libertate în mod ilegal, prev. de art. 32 alin. (1) rap la art. 205 alin. (1) din Codul penal (persoană vătămată Manea Anna-Sara) și loviri sau alte violențe, prev. de art. 193 alin. (2) din Codul penal (persoană vătămată Manea Anna-Sara), toate cu aplic. art. 38 alin. (1) Cod penal, pentru o perioadă de 30 zile, începând cu data de 04.12.2022 şi până la data 02.01.2023 inclusiv. În baza art. 230 C.pr.pen., dispune emiterea mandatului de arestare preventivă pe numele inculpatului”.

Activităţile de urmărire penală au fost desfăşurate de către poliţişti din cadrul I.P.J. Braşov – Poliţia Municipiului Braşov – Biroul de Investigaţii Criminale, cu sprijinul Poliţiei Transporturi Feroviare Braşov, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Braşov.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button