Delicte

Două persoane din Brașov au cumpărat un autoturism cu bani falși / I-au folosit și în magazine (video)

Două persoane din Brașov sunt acuzate că au cumpărat un autoturism cu bani falși. Mai mult, ar fi folosit bani falși și la cumpărături, la magazine din Brașov.

Poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Ploieşti – Serviciul de Combatere a Finanţării Terorismului şi Spălării Banilor au efectuat, sâmbătă, 22 iulie, o percheziţie domiciliară, în judeţul Brașov, în această cauză, în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de falsificarea de monede, punerea în circulație de valori falsificate, deținerea de instrumente în vederea falsificării de valori și înșelăciune.

„În fapt, la data de 21 iulie a.c., două persoane, din municipiul Brașov, ar fi achiziționat un autoturism, din municipul Ploiești, contravaloarea acestuia fiind achitată cu bancnote falsificate, în cupiură de 100 de lei. La scurt timp după comiterea faptei, cu sprijinul polițiștilor din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Prahova, persoanele bănuite de comiterea faptelor au fost depistate, asupra acestora fiind descoperite 40 de bancnote contrafăcute, în cupiură de 100 de lei.
Autoturismul care a făcut obiectul tranzacției a fost predat persoanei vătămate.
Ca urmare a datelor obținute, la locuința persoanelor bănuite a fost efectuată o percheziție domiciliară, unde au fost descoperite şi ridicate o multifuncțională color, două cartușe de imprimantă, 27 de coli format A4, pe care erau imprimate bancnote în cupiură de 100 și 50 de lei, 12 bancnote falsificate de 100 de lei și 5 bancnote falsificate de 50 de lei
, se detaliază într-un comunicat remis astăzi de Poliție.


Cercetările au fost extinse, fiind descoperite și alte bancnote falsificate, plasate la diferite societăți comerciale, din municipiul Brașov, urmând a fi stabilită întreaga activitate infracțională.

După finalizarea audierilor, polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Ploieşti au dispus reţinerea, pentru 24 de ore, a celor două persoane, iar, ieri, procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Ploiești a dispus ca unul din bănuiți să fie cercetat sub control judiciar, iar cel de-al doilea a fost prezentat Judecătoriei Ploiești, care a dispus arestarea preventivă a acestuia, pentru 30 de zile.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads


Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button