Delicte

DNA: Trafic de influență pentru avize de angajare

Trafic de influență pentru avize de angajare…

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a corupției au dispus trimiterea în judecată, sub control judiciar, a unei inculpate, administrator al unei societăți comerciale, pentru comiterea infracțiunii de trafic de influență.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut, în esență, următoarea stare de fapt:

În perioada martie – aprilie 2023, inculpata ar fi pretins de la o persoană (martor în cauză) suma totală de 22.200 euro, în schimbul căreia i-ar fi promis acesteia că își va exercita influența pe care ar fi lăsat să se înțeleagă că ar avea-o asupra unor factori decidenți din conducerea unor servicii teritoriale ale Inspectoratului General pentru Imigrări și că îi va determina pe aceștia să emită într-un termen scurt avize de angajare pentru 60 cetățeni străini (care nu aveau cetăţenia română, cetăţenia unui alt stat membru al Uniunii Europene sau al Spaţiului Economic European ori cetăţenia Confederaţiei Elveţiene). În contextul menționat mai sus, la data de 04 aprilie 2023, inculpata ar fi primit o parte din suma pretinsă, respectiv 16.000 euro și 10.000 lei, moment în care s-a procedat la constatarea infracțiunii flagrante.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului București, cu propunere de a se menține măsura preventivă dispusă în cauză. Inculpata beneficiază de prezumția de nevinovăție.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads


Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button