Delicte

Directorul Ambulanței Maramureș, trimis în judecată de DNA

Directorul Ambulanței Maramureș a fost trimis în judecată de DNA. În fapt, procurorii Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Cluj – Biroul teritorial Baia Mare au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpaților:

MICLE LIGIA-SANDA-MARINELA, manager general al Serviciului de Ambulanță Județean Maramureș, pentru săvârșirea infracțiunilor de:
– uz de fals,
– abuz în serviciu asimilată infracțiunilor de corupție,
– folosirea funcției pentru favorizarea unor persoane în formă continuată,
– complicitate la folosirea funcției pentru favorizarea unor persoane în formă continuată,

MICLEA SIMONA-CARMEN, director economic al Serviciului de Ambulanță Județean Maramureș, pentru săvârșirea infracțiunilor de:
– uz de fals,
– abuz în serviciu asimilată infracțiunilor de corupție,

PLOSCAR NICOLETA-BIANCA, economist la Serviciul de Ambulanță Județean Maramureș, pentru săvârșirea infracțiunilor de:
– uz de fals,
– abuz în serviciu asimilată infracțiunilor de corupție,

DAN FLORIN-MIHAI, consilier juridic la Serviciul de Ambulanță Județean Maramureș, pentru săvârșirea infracțiunilor de:
– folosire a funcției pentru favorizarea unor persoane în formă continuată,
– complicitate la folosirea funcției pentru favorizarea unor persoane în formă continuată.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Maramureș.

Date din rechizitoriu

Iată datele din rechizitoriu, prezentate de DNA și aici:

1. În data de 04 februarie 2019, inculpata Micle Ligia-Sanda-Marinela, împreună cu inculpatele Miclea Simona-Carmen și Ploscar Nicoleta-Bianca, ar fi aprobat plata unei facturi emisă de o unitate hotelieră despre care ar fi cunoscut faptul că este falsificată în modalitatea consemnării prestării unor servicii în favoarea SAJ Maramureș.

Concret, în factură erau menționate servicii „închiriere sală de conferințe”. În realitate ar fi fost vorba de „servicii de cazare” de care ar fi beneficiat doi funcționari de la Ministerul Sănătății, în contextul organizării la Baia Mare a Conferinței „Medicina de Urgență Azi”, ediția a IV-a.
DNA precizează că acea conferință s-a desfășurat în sălile de ședință ale unei alte unități hoteliere, iar pentru utilizarea spațiilor respective nu au fost efectuate plăți, locația fiind pusă la dispoziția organizatorilor în mod gratuit.

2. În perioada mai 2019 – august 2022, inculpata Micle Ligia-Sanda-Marinela, beneficiind de sprijinul consilierului juridic al instituției, Dan Florin-Mihai, ar fi aprobat mai multe documente în baza cărora soțul său, inginer în cadrul SAJ Maramureș, ar fi fost angajat în cadrul aceleiași unități medicale, cu contract de muncă cu timp parțial de 4 ore/zi, pe o perioadă determinată, la compartimentele Transport și Audit intern. Astfel, soțul inculpatei ar fi obținut în perioada iulie 2019 – octombrie 2022, doar de la aceste noi locuri de muncă, venituri salariale însumând 84.460 lei.

3. În aceeași manieră ar fi procedat și inculpatul Dan Florin-Mihai care, în perioada iunie 2019 – septembrie 2022, beneficiind de ajutorul managerului Micle Ligia-Sanda-Marinela, ar fi ocupat mai multe funcții temporar vacante, cu timp parțial de 2 sau 4 ore/zi, după cum urmează: economist, inginer IA, auditor intern și o funcție în cadrul Serviciului mișcare și exploatare auto. Pentru aceste noi locuri de muncă, inculpatul Dan Florin-Mihai ar fi obținut venituri salariale în valoare totală de 62.629 lei.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads


Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
1 Comentariu
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Barbu Gh.
1 luna în urmă

Pe bugetari nu-i mai satură nici dracul de bani.

Back to top button