Delicte

DGA BRAȘOV. Șapte agenți rutieri, prinși că luau mită / Trei au recunoscut vina și au cerut pensionarea, ceilalți…

 

Față de șapte agenți rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brașov au fost luate măsuri sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de luare de mită și abuz în serviciu, ca urmare a activităților de procedură penală efectuate de polițiștii anticorupție ai Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Brașov, sub coordonarea procurorului desemnat din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Brașov.

„Astfel, cu 2 polițiști au fost încheiate acorduri de recunoaștere a vinovăției, cu alți 2 urmând ca în cel mai scurt timp să fie încheiate astfel de documente, iar față de ceilalți 3 au fost luate, inițial, o serie de măsuri preventive (reținere și, ulterior, control judiciar), urmate de punerea în mișcare a acțiunii penale.
În cauză, cercetările au fost demarate în baza sesizării din oficiu a polițiștilor anticorupție ai D.G.A. – Serviciul Județean Anticorupție Brașov, înaintată unității de parchet competente, privind indicii de săvârșire a unor infracțiuni de corupție de către agenți de poliție rutieră. Conform probatoriului administrat, aceștia au primit mită constând în sume de bani, în repetate rânduri, de la conducători auto, pentru a nu dispune măsuri de sancționare contravențională privind încălcarea legislației circulației pe drumurile publice”, se arată într-un comunicat remis de DGA.

În cazul celor 4 polițiști care au recunoscut săvârșirea faptelor au fost sau urmează să fie încheiate acorduri de recunoaștere a vinovăției prin care sunt condamnați la pedepse cu închisoarea pe o perioadă de 3 ani cu suspendare, cu un termen de supraveghere de 3 ani și interdicția de a mai fi polițist în această perioadă, în 3 dintre situații aceștia solicitând trecerea în rezervă cu drept la pensie, iar unul dintre polițiști și-a dat demisia.
În alte două situații, cercetările se efectuează cu inculpații sub măsura controlului judiciar, iar un inculpat este cercetat în stare de libertate.
În cauză, cercetările sunt continuate de către Parchetul de pe lângă Tribunalul Brașov pentru stabilirea întregii activități infracționale.
Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale reprezintă o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button