Delicte

De la contravenție la penal… Proprietarul unei mașini este cercetat pentru fals în declarații, la Brașov

De la contravenție la penal…

Biroul Rutier Brașov s-a sesizat din oficiu și efectuează acte de urmărire penală, pentru săvârșirea infracțiunii de fals în declarații, după ce deținătorul unui autovehicul ar fi mințit privind identitatea persoanei aflate la volan, într-un moment în care a fost încălcată limita legală de viteză.

„Astfel, în cadrul unei acțiuni organizate de Poliția Rutieră Brașov, a fost depistat în trafic un autoturism care circula cu viteza de 80 km/h pe un sector de drum cu viteza maximă stabilită la 60 km/h, în localitate.
Pentru că sancțiunea pentru abaterea constatată nu a putut fi aplicată pe loc, a fost emisă o solicitare în scris deținătorului autovehiculului, care le-a comunicat polițiștilor datele de identificare ale unei femei, identitatea acesteia fiind cea indicată ca fiind presupusul contravenient.

În urma comparării imaginilor surprinse de camera aparatului radar cu identitatea furnizată de proprietarul autovehiculului depistat, polițiștii au stabilit că nu este aceeași persoană, existând suspiciuni că datele au fost furnizate eronat cu scopul de a se aplica sancțiune unei alte persoane decât celei care a săvârșit abaterea”, a informat IPJ Brașov.
Polițiștii au întocmit dosar penal pentru fals în declarații.

Dosarul este instrumentat sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Brașov.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button