Delicte

Culturi de cannabis descoperite lângă Brașov

Culturi de cannabis descoperite lângă Brașov.

La data de 6.10.2023, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) – Biroul Teritorial Covasna au dispus reținerea a doi inculpați, cercetați pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de droguri de risc.

S-a reținut că, în primăvara anului 2023, unul dintre inculpați a înființat, în zona limitrofă a comunei Valea Crișului, din jududețul Covasna, în apropierea unei ferme, două culturi de canabis formate din 50 și respectiv 40 de plante, pe care le-a îngrijit împreună cu cel de al doilea inculpat. Ulterior, la finele lunii  august, inculpații au recoltat din prima cultură de 50 de plante un număr de circa 40 de plante ajunse la maturitate, cu înălțimea de 60-70 cm, prezentând ramificații și inflorescențe, iar din a doua cultură, de 40 de plante, la începutul lunii octombrie, unul dintre inculpați a recoltat alte 20 de plante de canabis.

Culturi de cannabis descoperite lângă Brașov

DIICOT, împreună cu  polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Covasna, au pus în aplicare 16 mandate de percheziție domiciliară, pe raza județului Covasna, fiind identificate 21 de plante mature de canabis, cu dimensiuni între 2 și 3,5 metri, 2 plante de canabis de aproximativ 1 metru, 5 grame de ciuperci, 30 de grame de fragmente vegetale și inflorescențe de canabis, diferite instrumente și unelte utilizate la întreținerea culturilor, obiecte purtătoare de urme, precum și alte mijloace de probă.

La data de 7.10.2023, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Covasna a dispus   arestarea preventivă a inculpaților pentru o perioadă de 30 de zile.

Activitățile judiciare au fost realizate împreună cu polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Covasna, cu sprijinul polițiștilor Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Brașov, Serviciului de Investigații Criminale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Covasna, Biroului de Investigații Criminale, Serviciului Criminalistic, luptătorilor Serviciului pentru Acțiuni Speciale, precum și al jandarmilor Grupării Mobile de Jandarmi Brașov.

DIICOT a precizat că, pe întreg parcursul procesului penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button