Delicte

Cultură de droguri, găsită în urma unei anchete a DIICOT Brașov

Cultură de droguri, găsită în urma unei anchete a DIICOT Brașov…

„La data de 26 februarie 2024, polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Brașov, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Brașov, au efectuat 3 percheziții domiciliare, în municipiul București și în județul Buzău, fiind vizate două persoane cercetate pentru cultivare de canabis și trafic de droguri de risc. În urma perchezițiilor domiciliare, a fost descoperită o cultură indoor, formată din 370 de plante de canabis, de diferite dimensiuni și în diverse stadii de dezvoltare, împreună cu instalația aferentă compusă din ventilatoare, tubulatură, temporizatoare, timere.

De asemenea, în sarcina unuia dintre bănuiți s-a reținut și faptul că ar fi deținut, în scopul comercializării aproximativ 600 de grame de canabis și fragmente de plantă (drog de risc), descoperite și ridicate pe parcursul acțiunii, atât din locația situată în județul Buzău, cât și de la o adresă din municipiul București. Astfel, procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Brașov au dispus reținerea celor două persoane, pentru 24 de ore”, a informat DIICOT.

În cursul zilei de astăzi, a fost sesizat judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Brașov, care a emis mandat de arestare preventivă a persoanelor cercetate, pentru 30 de zile.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

Activitățile au beneficiat de sprijinul polițiștilor Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate București, Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Buzău și Inspectoratului de Poliție Județean Buzău – Serviciul Criminalistic, precum și al jandarmilor Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei și Inspectoratului de Jandarmi Județean Buzău.

Facem precizarea că, pe întreg parcursul procesului penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button