Delicte

Cazul unei mame care a șocat America

Cazul unei mame care a șocat America.

O mamă din statul american Idaho, membră a unui cult apocaliptic, a fost condamnată la închisoare pe viață după ce și-a ucis cei doi copii, în vârstă de 7 și 16 ani, și a contribuit la uciderea fostei soții a noului ei soț. În vârstă de 50 de ani, Lori Vallow Daybell își va petrece restul zilelor după gratii, fără posibilitatea de a fi eliberată condiționat.

Cea mai inimaginabilă crimă este ca o mamă să-și ucidă propriii copii și exact asta ai făcut“, a tunat judecătorul american Steven Boyce.

O mamă americană, adeptă a teoriilor privind sfârşitul lumii, a fost găsită vinovată în luna mai de uciderea celor doi copii ai săi şi de complicitate la uciderea fostei soţii a noului său soţ, de către tribunalul statului Idaho, titrează NewsTribune.

Lori Vallow a fost găsită vinovată de uciderea copiilor săi de 7 şi 16 ani, despre care anchetatorii au spus că ea credea că sunt “zombi”. Adeptă a teoriilor reîncarnării, ea a fost urmărită penal alături de noul ei soţ, Chad Daybell, autor de cărţi ezoterice, pentru tripla crimă şi pentru fraudă, cuplul continuând să primească alocaţii pentru copii după dispariţia acestora.

Lori Vallow, care, potrivit martorilor, se considera o salvatoare a umanităţii, a pledat nevinovată. Ea riscă închisoarea pe viaţă fără posibilitatea de eliberare condiţionată, dar a evitat pedeapsa cu moartea, pe care judecătorul a exclus-o. Soţul ei, Chad Daybell, nu a fost încă judecat şi riscă pedeapsa cu moartea. La fel ca Lori Vallow, el era membru al unei secte radicale mormone care se pregătea pentru apocalipsă.

Acest caz sumbru, care a marcat statul Idaho din nord-vestul Statelor Unite, a început în 2019 cu dispariţia celor doi copii, semnalată de bunicii unuia dintre ei. Ancheta a luat rapid o turnură macabră atunci când poliţia a observat o serie de decese în cercul lui Lori Vallow şi al noului ei soţ, Chad Daybell.

În 2018, cel de-al treilea soţ al lui Lori Vallow murise, aparent în urma unui atac de cord. În 2019, cel de-al patrulea soţ al ei a fost împuşcat şi ucis de fratele lui Lori, care a invocat autoapărarea. El însuşi a murit la scurt timp după aceea, după ce a fost găsit inconştient în locuinţa sa. Tot în 2019, fosta soţie a lui Chad Daybell a murit din aşa-zise “cauze naturale”. Două săptămâni mai târziu, Lori Vallow şi Chad Daybell au părăsit Idaho pentru Hawaii.

Cadavrele celor doi copii, care au fost văzuţi ultima dată în viaţă în septembrie 2019, au fost găsite în iunie 2020, la mai bine de nouă luni de la dispariţia lor, în apropierea casei lui Chad Daybell din Rexburg.

Povestea lor a inspirat un serial documentar Netflix, „Mama noastră criminală”, lansat în ianuarie anul trecut.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button