BRAŞOV. S-au înmulţit hoţii de biciclete!
E vară, e cald, iar hoţii s-au orientat către obiecte căutate în această perioadă: bicicletele. Cel puţin aşa arată rapoartele Poliţiei Braşov pe acest sector de infracţionalitate.
„Bicicletele au reprezentat în ultimul timp o tentaţie pentru hoţi, care nu au ezitat să profite de neglijenţa proprietarilor acestora. Majoritatea furturilor au fost comise în scări de bloc, uscătoare, boxe, beciuri sau magazii. Modurile de operare ale infractorilor au fost: distrugerea sau tăierea sistemului antifurt al bicicletei, pătrunderea cu chei potrivite în spaţiile în care erau ţinute bicicletele, distrugerea sistemelor de închidere a uşilor boxelor/ magaziilor şi forţarea sistemului de prindere al balustradei de care erau asigurate bicicletele”, a declarat şefa Biroului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii Braşov, Mihaela Hermeneanu.
Hoţii au acţionat pe timp de noapte, fiind protejaţi de întuneric, însă au existat şi situaţii în care furturile au fost comise pe timp de zi, a precizat sursa citată.
După cum a specificat Hermeneanu, o parte din vină aparţine şi proprietarilor: „Curţile caselor în care bicicletele sunt lăsate neasigurate reprezintă o altă locaţie de unde acestea pot fi sustrase. De asemenea abandonarea bicicletei în faţa unui magazin sau în scara blocului fără a o asigura în vreun fel echivalează cu o invitaţie la furt”.
Astfel, pentru a nu deveni victima hoţilor de biciclete se recomandă: „Utilizaţi întotdeauna două sisteme antifurt pentru asigurarea bicicletei. Locul de depozitare al bicicletei trebuie să prezinte un grad ridicat de siguranţă (incinta apartamentului sau casei sau în spaţii în care nu au acces persoane străine), astfel scade considerabil riscul de a fi văzută şi implicit să fie sustrasă. Asiguraţi bicicleta de un corp solid care să nu poată fi smuls sau tăiat cu uşurinţă. Achiziţionaţi dispozitive cu grad ridicat de siguranţă (antifurt cu cablu din oţel, alarmă pentru bicicletă, disc de blocare a roţii bicicletei, antifurt de tip U sau D-Lock, antifurt cu lanţ şi lacăt). Nu permiteţi accesul în imobil persoanelor necunoscute care sună la interfon. Instituiţi cu ajutorul vecinilor un sistem de supraveghere a vecinătăţii”.
Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.