Delicte

BRAŞOV. Recidivişti condamnaţi la închisoare cu executare, în urma unor furturi din magazine

 
Doi bărbaţi cu antecedente penale au fost condamnaţi de Judecătoria Braşov la închisoare cu executare, după ce au fost prinşi furând din supermarket-uri aflate în Braşov.
 
Unul dintre bărbaţi are de petrecut 1 an şi 10 luni după gratii, el fiind condamnat la 6 luni de închisoare pentru furtul din magazin şi revocându-i-se suspendarea condiţionată a executării unei pedepse de 1 an şi 4 luni de închisoare, care îi fusese dată tot de Judecătoria Braşov, în 2012, pentru alte infracţiuni. Inculpatul are drept de apel în termen de 10 zile de la comunicare. Pe latură civilă, el nu este obligat să plătească daune societăţii comerciale păgubite, întrucât aceasta nu s-a constituit parte civilă.
 
Într-un alt dosar de furt, având ca „protagonist” un alt recidivist, pedeapsa finală este de 5 ani de închisoare. Bărbatul, care deja se află în penitenciar, la Gherla, având de executat o pedeapsă de 5 ani şi 4 luni de închisoare dată de magistraţii din Cluj-Napoca în anul 2013, poate ataca sentinţa Judecătoriei Braşov în termen de 10 zile de la comunicare.
În cazul său, judecătorii braşoveni au aplicat o pedeapsă de 2 ani de închisoare pentru furtul din magazin şi au revocat suspendarea condiţionată a executării unei pedepse de 3 ani de închisoare din 2012, rezultând cei 5 ani de detenţie. Pe latură civilă, nu are de plătit daune, întrucât reprezentanţii magazinului şi-au recuperat paguba de peste 1.000 de lei şi nu s-au constituit parte civilă.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button