Delicte

BRAȘOV. Rămân sub control judiciar atât pădurarii, cât și ceilalți 9 inculpați „săltați” săptămâna trecută

 

Curtea de Apel Brașov a respins ca nefondată constestația formulată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Braşov împotriva deciziei Tribunalului Brașov de a-i plasa sub control judiciar pe cei 12 inculpați, printre care trei pădurari, „săltați” de polițiști în urma celor 36 de percheziții efectuate săptămâna trecută.

Amintim că acţiunile au avut loc într-un dosar privind comiterea infracţiunilor de constituirea unui grup infracţional organizat, tăierea fără drept de arbori, furt de arbori şi luare de mită.

Decizia de ieri a Curții de Apel Brașov este definitivă, astfel că pădurarii Boloni Janos, Bularca Nicolae Ioan şi Seceleanu Călin Ioan, din cadrul Regiei Publice Locale Ocolul Silvic Bucegi – Piatra Craiului R.A și ceilalți nouă inculpați – Drăgan Nicolae Cătălin, Subţirel Gheorghiţă Elisei, Olescu Paul, Lingurar Constantin, Borzoş Daniel, Otves Constantin Marius, Ganea Ilie, Boca Nicolae, Borzoş Abel- nu vor ajunge în arest preventiv, așa cum solicitaseră procurorii brașoveni.

Inculpații au interzis să părăsească județul Brașov

Măsura controlului judiciar a fost dispusă de magistrații brașoveni pentru 60 de zile, timp în care bărbații vor avea de respectat următoarele obligații: să se prezinte la organul de urmărire penală, la judecătorul de drepturi şi libertăţi, la judecătorul de cameră preliminară sau la instanţa de judecată ori de câte ori sunt chemaţi; să informeze de îndată organul judiciar care a dispus măsura sau în faţa căruia se află cauza cu privire la schimbarea locuinţei; să se prezinte la poliţia în raza căreia domiciliază conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliţie sau ori de câte ori este chemat.

De asemenea, au interdicţia de a părăsi judeţul Braşov fără încuviinţarea prealabilă a organului judiciar, precum şi de a comunica, direct sau indirect, cu suspecţii sau martorii din dosar.

Din referatul cu propunere de arestare preventivă a rezultat faptul că, „în perioada martie 2016 – februarie 2017, inculpații au constituit o grupare infracțională organizată, care a acționat în mod coordonat în scopul comiterii infracțiunilor de tăiere, fără drept și furt de arbori din fondul forestier național situat pe raza comunei Apața și Ormeniș”.

În cadrul grupării, cei trei pădurari ar fi acceptat bani și foloase, cu titlu de mită, pentru a permite unor inculpați să taie arbori în mod nelegal.
În urma perchezițiilor, organele de urmărire penală au identificat și ridicat motoferăstraie, material lemnos, autovehicule ce ar fi fost folosite la transportul materialului lemnos obţinut ilegal și diverse sume de bani.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button