Delicte

BRAŞOV. Pentru ce probleme au chemat cetăţenii Poliţia Locală?

 

Braşovenii au încredere din ce în ce mai multă în poliţiştii locali sau cel puţin au înţeles rolul acestora, având în vedere că, după cum ni s-a transmis, volumul de lucru s-a dublat pentru polițiștii locali în 2016 față de 2015.

Astfel, potrivit datelor analizate pe anul trecut în ceea ce priveşte activitatea Poliţiei Locale Braşov, au fost înregistrate prin dispecerate aproximativ 7.300 de reclamații. Aproape trei sferturi dintre aceste sesizări au venit pe numărul scurt 0268.954.

„Aceste soluționări de cazuri au completat munca obișnuită a polițiștilor locali, reprezentând de fapt doar o parte din activitatea curentă a lucrătorilor Poliției Locale – pe lângă planurile de măsuri pe care aceștia zilnic trebuie să le pună în aplicare pe diferite atribuții, cum ar fi circulația pe drumurile publice, activitatea de menținere a ordinii și liniștii publice, verificările pe ceea ce înseamnă protecția mediului, afișajul stradal, disciplina în construcții ori pe linie de controale comerciale”, a declarat directorul executiv al instituţiei, Nicolae Aldea.  

Cele mai abordate probleme de către brașoveni în raport cu atribuțiile Poliției Locale au fost legate de tulburarea liniștii și ordinii publice, ocuparea parcărilor de reședință de către alți șoferi decât cei care plătesc abonament, blocarea cu autovehicule a accesului în diferite imobile, nerespectarea programului de funcționare a societăților comerciale (baruri, localuri, restaurant, cluburi), depozitarea necorespunzătoare a reziduurilor provenite de pe șantiere ori, ca și activitate de sezon, prezența țurțurilor pe streașinile clădirilor, precum și numeroase alte spețe.

„În afară de înregistrarea acestor solicitări venite pe linia telefonică, serviciul dispecerat a realizat și o serie de verificări de persoane ori numere de înmatriculare auto, date necesare agenților din teren. Astfel, pe întreg anul 2016 prin acest serviciu au fost efectuate aproape 9.500 de verificări de persoane și auto, reprezentând, în medie, cam 25 în 24 de ore. Situație care s-a reliefat inclusiv în creșterea substanțială a sancțiunilor aplicate comparativ cu anul anterior”, a adăugat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Locale, Anca Lăutaru.  

Potrivit primelor date, anul trecut, polițiștii locali au aplicat aproape 12.000 de sancțiuni contravenționale, în timp ce în 2015 s-au înregistrat peste 8.500 de sancțiuni, de unde se poate observa o creștere de 3.500 de procese verbale încheiate de agenți în 2016 față de 2015.

„Menționăm faptul că, în 2016, Poliția Locală Brașov a derulat o serie de campanii și proiecte de prevenție pentru comunitate, printre care le amintim pe cele legate de interzicerea fumatului în locurile publice și circulație rutieră, cea din urmă campanie adresându-se cu precădere școlarilor (ore de educație rutieră la clase și materiale de promovare a utilizării exclusiv a zebrei la trecerea străzii), dar și adulților”, a precizat Aldea.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare